Caz incredibil! Detectivii angajați de Mega Image au comis-o grav. L-au confundat pe frate cu invalidul! În joc sunt 3 milioane de lei

Publicat: 26/07/2018 | 13:10

Cercel Florică a început lucrul la Mega Image pe 10 august 2016 și, în aceeași zi, a fost călcat de un motostivuitor, în depozitul din Popești – Leordeni, care i-a făcut piciorul drept praf. Ulterior, după mai multe operații, bărbatul a fost pensionat pe caz de boală.

A dat compania în judecată și a cerut 3 milioane de lei despăgubiri. La termenele procesului, Cercel Florică a venit în cărucior, motiv pentru care firma a ales să trateze cazul cu suspiciune, fiind ferm convinsă că starea bărbatului nu este așa gravă.

Astfel că Mega Image a angajat detectivi particulari, care să demonstreze că Florică Cercel exagerează. În ultima zi a procesului, compania apare cu un DVD și printuri, care dovedesc că fostul angajat nu are nicio problemă de sănătate.

Avocatul care apără Mega Image, parte responsabilă civilmente în dosar, a anunţat instanţa de faptul că se află în posesia unui DVD care conține imagini surprinse de către detectivi, imagini care dovedesc faptul că persoana vătămată poate să meargă”, povesteşte Vlad Hosu, avocatul lui Florică Cercel, conform libertatea.ro.

DVD-ul este realizat în comuna Ștefăneștii de Jos, județul Ilfov, pe 5 mai 2018. Un bărbat cu un ușor defect de mers la piciorul drept este filmat în timp ce împinge un cărucior în care se află un copil. Pe înregistrare se aude vocea celui care a dat REC: „Întoarce-te!”.

Şi bărbatul chiar se întoarce. „El e!”, continuă cel din spatele camerei. DVD-ul ajunge în sala de judecată de la Cornetu. Și începe să ruleze. Judecătorul coboară de pe podium, să vadă mai bine la televizor. Alături de avocatul său, Cercel Florică tresare, pare iritat, stă să izbucnească de pe scaun în orice clipă!

Începe tirul întrebărilor firmei către angajatul său, întrebări puse prin intermediul judecătorului: “Îşi duce Florică Cercel copiii la şcoală?”, “Are permis de conducere?”, “Fumează?”.

Chestionarul apărării este construit pe scenariul celor surprinse de detectivii particulari.

Judecătorul a coborât de pe podium și a vizionat cu mare atenție. În momentul apariției primelor imagini, clientul meu a spus instanței că persoana de pe filmări este George Cercel, fratele său!”, spune avocatul Hosu.

Toată lumea încremenește. Firma de detectivi a comis-o grav! În realitatea, detectivii l-au filmat pe George, fratele lui Florică!

Onorată instanță, ceea ce face Mega Image este reprobabil. Cum să filezi un om în fața casei sale?! În plus, au urmărit pe altcineva! Ca să ne lămurim, îl putem aduce pe George Cercel, fratele persoanei vătămate chiar aici, în cel mult o oră”, spune Vlad Hosu, avocatul invalidului.

Judecătorul se uită la bărbatul din sală, Florică Cercel. Magistratul îl compară cu filmul, apoi cu printurile depuse la dosar, capturi din film.

„Flagrantul” surprins de detectivii particulari, face lumină: fratele mai mic cu trei ani al lui Florică Cercel nu are ce să caute la tribunal, “judecătorul a spus că e clar altă persoană decât persoana vătămată”, explică avocatul Vlad Hosu.

La scurt timp, toți cei prezenți în sala din Cornetu au început să râdă. Instanța a rămas în pronunțare și va da sentința pe 27 iulie 2018. Adică vineri!

Siguranţa şi sănătatea angajaţilor noştri sunt preocuparea noastră continuă, la nivel intern. Analizăm atent fiecare factor de risc şi derulăm procese complexe pentru fiecare incident sau accident la locul de muncă, suntem alături de angajaţii care sunt implicaţi în astfel de situaţii, cu tot suportul de care au ei nevoie. În ceea ce priveşte procesul în derulare, am contribuit deschis, transparent la documentarea probelor şi aşteptăm în continuare decizia finală a instanţei”, a fost reacția Mega Image.

Mega Image susține că nu are ce să-și reproșeze pentru felul în care s-a purtat cu angajatul său: “În cazul din depozitul din Popeşti-Leordeni, am luat rapid toate măsurile pentru a ne asigura că angajatul nostru beneficiază de îngrijirea necesară”.

Frații Cercel locuiesc la câteva străzi unul de altul și de aici confuzia detectivilor. Cu piciorul bandajat, Cercel Florică stă alături de George Cercel. Într-adevăr seamănă. Dar detectivii angajați de Mega Image au comis-o, clar, grav!

Florică (stânga), alături de fratele său, George. Cei doi, într-adevăr, seamănă
Citește și...