Caz uluitor în Iași! 70.000 de euro furaţi de la doi pensionari sunt de negăsit! Ce a pus la cale tâlharul pentru a rămâne cu banii

Publicat: 28/04/2018 | 12:59

Cei aproape 70.000 de euro furaţi la începutul anului de la doi soţi pensionari din comuna Alexandru Ioan Cuza din Iași sunt în mare parte de negăsit.  Banii constituie o provocare uriaşă pentru poliţiştii ieşeni, suma fiind una imensă pentru astfel de furturi.(NU RATA, AICI: ILIE NĂSTASE ȘI BRIGITTE AU FĂCUT ”CIRC” ÎNTR-UN HOTEL DE LUX DIN MAMAIA!)

 

Potrivit ziaruluideiași.ro, poliţiştii sunt convinşi că banii au fost ascunşi într-un anume loc secret de către şeful bandei celor cinci jefuitori, Ovidiu Nunucă, în primă fază într-un loc, apoi, părinţii acestuia i-ar fi mutat într-un alt loc. De asemenea, până acum, din cei 110.000 de lei şi 44.000 de euro furaţi de la familia de pensionari, doi oameni gospodari şi strângători o viaţă de om din comuna Alexandru Ioan Cuza, din zona Paşcani, anchetatorii au reuşit să recupereze doar suma de 9.000 de lei găsiţi asupra mamei lui Nunucă. De asemenea, poliţiştii au mai găsit alţi 40.000 de lei la Cristian Petrea, care a fost prins în februarie la Vama Borş când voia să plece din ţară.(CITEȘTE ȘI: MARILYN MONROE A ROMÂNIEI A RUPT LOGODNA CU FIUL ”JUPÂNULUI” DE LA PRAHOVA ȘI S-A CUPLAT CU… ”REGELE VACANȚELOR”!)

 

Ovidiu Nunucă, cel care a pus la cale tunul de 70.000 de euro

Conformn sursei citate, cel care a condus operațiunea de tâlhărie i-a țepuit pe cei care l-au ajutat să dea tunul. După comiterea escrocheriei, Nunucă, seful bandei, a împărţit cu membrii grupului doar suma de 110.000 de lei, în mod egal, iar despre cei 44.000 de euro nu a suflat o vorbă celorlalţi. Acesta, spun anchetatorii, i-a ascuns într-un loc foarte sigur, şi încă nu au fost găsiţi de către poliţişti. Mai mult, cel în cauză a muţit pur şi simplu: refuză pur şi simplu să vorbească de aceşti bani, socotind cel mai probabil că va face puşcărie cât va face, dar până la urmă tot va ieşi şi se va folosi de bani. Cum a decurs însă jaful? Pe 9 februarie, grupul de hoţi alcătuit din Ovidiu Nunucă – considerat a fi capul reţelei, şi poreclit „Stângă“ de către cunoscuţii săi, Claudiu Nunucă zis şi „Găsitu“, Neculai Măgureanu zis şi „Badea“, Ionuţ Bostan, şi Mihai Stoica au ajuns în satul Şcheia, din comuna A.I. Cuza. Gaşca celor şase se deplasa cu un autoturism Audi A6, şi se pare că aceştia aveau tot felul de metode de a păcăli oameni de la ţară: oferte false etc., pentru a intra în casele oamenilor şi a-i înşela apoi sau a vedea locul în care îşi ţin banii. Aceştia au ciocănit astfel la poarta familiei unde locuia un pensionar de 82 de ani, soţia de 74 de ani şi fiica acestora de 52 de ani. Hoţii i-au întrebat pe aceştia dacă au vin, cartofi sau fasole de vânzare. Bărbatul de 90 de ani ar fi spus că are vin şi cartofi, iar unul dintre hoţi a scos o bancnotă de 500 de lei, pentru a plăti produsele. Pensionarul a mers în casă ca să aducă restul. În asta consta, de fapt, întreg scenariul infracţional: unde îşi ţine familia banii.(NU RATA, AICI: NU MAI SUNT LOCURI ÎN TRENURI NICI MĂCAR ÎN PICIOARE! VESTE TRISTĂ PENTRU ROMÂNII CARE ÎNCĂ N-AU PLECAT ÎN MINIVACANȚA DE 1 MAI)

Autorii furtului se află în arest

În prezent, toţi cei şase se află în arest preventiv, însă familiile acestora nu stau degeaba. Pentru că grupul lui Nunucă este autorul a zeci de escrocherii, realizate în mediul rural, în mai multe judeţe cum ar fi Iaşi, Suceava, Vaslui, Botoşani şi Neamţ, poliţiştii au făcut legătura cu omologii lor şi au descoperit numeroase fapte ale acestora. Astfel, poliţiştii au adunat la probatoriu mai mulţi păgubiţi. Însă, în paralel, familiile hoţilor au reuşit să ia legătura cu mai mulţi păgubiţi din dosar şi pe majoritatea i-au determinat să îşi retragă plângerile. De exemplu, păgubiţii în cazul a două infracţiuni au fost determinaţi să îşi retragă plângerile după ce au primit înapoi valoarea prejudiciului, adică 8.000 de lei, respectiv 3.000 de lei. Arestaţii sunt cercetaţi pentru infracţiunea de tâlhărie. Cea mai grea problemă a hoţilor rămâne însă lipsa totală de colaborare a infractorilor, şi mai ales a şefului bandei, în legătură cu banii pe care i-a ascuns.(NU RATA, AICI: IUBITA CRIMINALULUI DIN BOTOȘANI ESTE SUPRAVEGHEATĂ NON-STOP CA SĂ NU SE SINUCIDĂ! DETALII CUTREMURĂTOARE)

 

 

Citește și...