Caz unic în Botoșani! Un bebeluș s-a născut cu 6 degete la mâini și picioare: “Starea gravă, fiind suspicionat de…”

Publicat: 31/10/2018 | 10:45
Caz unic în Botoșani! Un bebeluș s-a născut cu 6 degete la mâini și picioare: “Starea gravă, fiind suspicionat de…”

Caz rar la Maternitatea din Botoșani, unde un bebeluș s-a născut cu câte șase degete la mâini și picioare și cu mai multe malformații la nivelul feței și la inimă. Micuțul a fost transferat la Iași, unde este evaluat medical, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Băiețelul din Botoșani s-a născut cu malformații grave și foarte rare și a fost transportat în condiții speciale la Iași. Micuțul are câte șase degete la mâini și picioare, o malformație la nivelul feței și una la inimă.

Starea copilului este gravă, fiind ținut în viață de aparate. Conform conducerii Spitalului Județean de Urgență Mavromati din Botoșani, copilul s-a născut ieri la termen, în maternitatea din Botoșani, cu malformații congenitale, imediat după naștere medicii din Botoșani solicitând transferul copilului la Iași.

“Copilașul s-a născut ieri (n.r.: marți) și starea lui era gravă, fiind suspicionat de malformații congenitale de cord. A fost transferat la Iași. (…). S-a născut cu un sindrom genetic destul de rar”, a declarat, pentru MEDIAFAX, dr. Livia Mihalache, managerul Spitalului Județean de Urgență Mavromati din Botoșani.

Bebelușul cântărea la naștere 2.200 de grame și a fost transferat la Spitalul de Copii ”Sfânta Maria” din Iași pentru evaluare și stabilirea tratamentului.

Citește și...