Cazul bizar al unui copil a luat prin surprindere medicii! Acesta s-a născut cu două guri. „Există doar 35 de cazuri, în istorie!”

Autor:
Publicat: 30/05/2020 | 16:37

Medicii au fost luați prin surprindere, în cazul unei nașteri. Deși totul părea că se desfășoară în parametrii normali, au fost șocați atunci când bebelușul a văzut pentru prima oară lumina zilei. Copilul s-a născut cu o malformație extrem de rară.

Bebelușul a șocat lumea medicală. Este vorba de o fetița, din Carolina de Sud, care s-a născut cu o malformație bizară. La naștere, medicii au observat că pe obraz micuța avea o a doua gură, complet formată: cu buze, dinți, chiar și limbă. (CITEȘTE ȘI: IMAGINI HALUCINANTE. O ASISTENTĂ MEDICALĂ ÎNGRIJEȘTE BOLNAVII DE CORONAVIRUS DOAR ÎN LENJERIE INTIMĂ)

Această malformație este una extrem de rară și nu a mai fost întâlnită de medici, de ceva timp. „Există doar 35 de cazuri, în istorie!”, a declarat un cadru medical. (VEZI ȘI:  CUM S-A SCHIMBAT CORPUL UNUI ASISTENT MEDICAL BOLNAV DE CORONAVIRUS. DIFERENȚA ESTE TRAUMATIZANTĂ! FOTO)

Cazul fetiței din Carolina de Sud, SUA, a fost publicat în revista de specialitate BMJ Case Reports. Cea mică nu a fost inițial afectată de malformație. Medicii au stabilit că putea respira, mânca și bea în mod normal. Iar a doua gură nu avea nicio legătura sau cale de comunicare cu prima.

„A fost un șoc. Știam că avea ceva, mi s-a spus la una dintre ecografii, dar medicii erau convinși că era un chist, nici vorbă de o a doua gură”, a spus mama fetiței.

Atunci când a împlinit șase luni, fetița a fost operată, potrivit news.sky.com. În urma operației, la câteva luni după intervenție, copila nu își mai poate mișca jumătatea dreaptă a buzei inferioare. Medicii au concluzionat că mușchii din acea zonă au fost afectați din cauza operației.

În cazul ei, investigațiile o să continue și cel mai probabil o să mai sufere anumite intervenții chirurgicale, până când totul se va rezolva.