Cazul Caracal. Specialiștii FBI au efectuat analiza comportamentală a lui Gheorghe Dincă

Publicat: 08/10/2019 | 16:19
Cazul Caracal. Specialiștii FBI au efectuat analiza comportamentală a lui Gheorghe Dincă

Specialiști din cadrul FBI s-au prezentat la Spitalul Penitenciar Jilava pentru a-l supune pe Gheorghe Dincă unei analize comportamentale, au precizat, pentru mediafax.ro, surse judiciare.

Respectivele surse au transmis că mai mulți specialiști FBI s-au prezentat, în cursul săptămânii trecute, la Spitalul Penitenciar Jilava, pentru a-l supune pe Gheorghe Dincă unei analize comportamentale. Cei doi experți FBI au stat de vorbă cu Gheorghe Dincă – față în față -, anterior vizionând toate imaginile pe care procurorii DIICOT le aveau cu acesta, inclusiv imaginile cu reconstituirea celor două presupuse crime.

Efectuarea unei expertize a ADN-ului (mitocondrial și cromozomial)

DIICOT a anunțat, la finele lunii septembrie, că a transmis o cerere în SUA, respectiv FBI, pentru efectuarea unei expertize a ADN-ului (mitocondrial și cromozomial) Luizei deoarece analiza mitocondrială nu poate fi efectuată nicăieri în România. Procurorii au precizat la acel moment că cer sprijin FBI pentru profilul psihologic al lui Dincă. Rezultatele ADN urmează să soseasă peste aproximativ două luni.

Fostul șef DIICOT, Felix Bănilă, anunța că anchetatorii vor de la FBI o a doua părere în privința profilului psihologic și comportamental al lui Gheorghe Dincă pentru a-și forma o opinie despre sinceritatea bărbatului.

Citește și...