Ce a ajuns să facă Mircea Radu la 11 ani distanță de la ultima emisiune Din Dragoste, transmisă atunci de Antena 1

Autor: Raluca O.
Publicat: 04/02/2020 | 08:55
Ce a ajuns să facă Mircea Radu la 11 ani distanță de la ultima emisiune Din Dragoste, transmisă atunci de Antena 1

În anii 2000, Mircea Radu era, probabil, cel mai popular prezentator TV din ţară, iar emisiunea Din Dragoste era mereu în topul audienţelor. Timpul a trecut, emisiunea a dispărut, iar Mircea Radu nu a mai cunoscut un succes aşa mare. Chiar şi aşa, lucrurile stau bine pentru el, iar în prezent a ajuns angajat la stat, mai exact, consilier la TVR.

Mircea Radu, de la pupitrul ştirilor la Din Dragoste

La sfârşitul anilor 90, Mircea Radu era un tânăr prezentator de ştiri la postul public de televiziune. Şansa i-a surâs şi a făcut apoi trecerea la Antena 1, unde celebrul Valeriu Lazarov s-a gândit că ar fi potrivit să prezinte un show matrimonial.

Aşa a apărut Din Dragoste, o emisiune fenomen a anilor 2000, care s-a întins pe parcursul a 9 ani, adunând 308 ediţii. Show-ul i-a adus o popularitate uriaşă lui Mircea Radu, acesta fiind simpatizat de telespectatori pentru că era o persoană caldă, calmă, care nu căuta să îşi ironizeze invitaţii, ci îi asculta cu atenţie.

După ce emisiunea de la Antena 1 a luat sfârşit, el a revenit la TVR, unde a prezentat, „Telejurnal”, „ÎnTrecerea anilor” şi a fost coprezentator la „Femei de 10, Bărbaţi de 10”.

La finalul anului 2017, realizatorul TV avea să se întoarcă la Antena 1 pentru a prezenta emisiunea “Ie, Românie”, un proiect ambiţios, cu care postul de televiziune spera să dea lovitura. Realitatea a fost cu totul alta. Show-ul a fost un eşec total din punct de vedere al audienţelor şi s-a încheiat după doar opt ediţii.

Mircea Radu a revenit apoi la postul public de televiziune, pentru a prezenta “Down the Road”, o emisiune în care călătoreşte prin ţară alături de opt tineri cu sindromul Down.

Mircea Radu, consilierul Doinei Gradea la TVR, pe zona editorială

La începutul lui 2020, preşedintele TVR, Doina Gradea, a decis să îi ofere acestuia un post de consilier pe zona editorială şi de imagine a televiziunii publice.

Într-un interviu acordat recent pentru paginademedia.ro, el spunea că în atribuţiile sale intră să se uite la câteva emisiuni de la TVR, să le studieze şi să vadă cum ar putea fi îmbunătăţite, în aşa fel încât să construiască o imagine care să transmită încredere şi profesionalism.

“Din poziția mea de consilier nu am cum să iau măsuri. Doar analizez, în baza a 25 de ani de performanță, am discernământ să analizez o situație și să concluzionez. Asta e tot ce pot să fac”, a spus Mircea Radu, pentru sursa citată.

Citește și...