Ce a pățit un bucureștean în autobuzul 104: “Azi dimineață a venit la mine o doamna cu geaca albastra și cu scris mare CONTROL”

Publicat: 05/01/2019 | 13:50

Cei care circulă cu mijloacele de transport în comun ale RATB – STB, mai nou – sunt obligați să valideze, la fiecare urcare în autobuz, tramvai sau troleibuz, cardurile de călătorie. Numai că, de la 3 ianuarie a acestui an, este obligatorie și validarea… abonamentelor. Totuși, o prevedere care precizează intervalul de timp în care călătorii trebuie să fie, mai întâi, informați despre noua regulă este încălcată de unii controlori. 

Unii posesori de abonamente care nu au validat cardul la urcarea în mijlocul de transport în comun s-au trezit amendați de controlorii RATB. Asta a pățit un bucureștean care a călătorit  – având abonament – pe linia autobuzului 104, numai că a uitat să valideze cardul de călătorie. Bărbatul care a postat mesajul pe grupul de Facebook ”Ești din Rahova dacă…” este de părere că respectiva controloare RATB (STB) nu a respectat o prevedere foarte importantă.

Conform acesteia, în primele 10 zile ale anului 2019, controlorii RATB au obligația de a informa călătorii cu privire la noile obligații ale posesorilor de abonamente. Și, evident, în acest interval de timp NU POT APLICA AMENZI.

”Hai sa va zic și vouă in caz că nu ați aflat: azi dimineață în 104 a venit la mine o doamna cu geaca albastra și cu scris mare “control”. A cerut abonamentul . Am scormonit prin toate buzunarele și când i-am dat cardul mi-a spus că începând de pe data de 03.01.2019 sunt pasibil de amenda daca nu îl validez. Au primit instrucțiuni sa informeze în primele 10 zile, și abia apoi să treacă la sancțiuni. Amenda este destul de mare și aveți mare grijă să nu fiți premiați și voi. Așadar mare grijă, iar când urcați în 32 sa va înfigeți direct in validatoare. Amenda nu poate fi contestată sau anulată”.

Validarea cardului este obligatorie și pentru posesorii de abonamente
Citește și...