Ce a putut sa pateasca omul care a murdarit o tara Romanul care a ingozit Italia a vazut cu ochii lui imagini de la locul tragedia

Publicat: 01/03/2015 | 19:30
Ce a putut sa pateasca omul care a murdarit o tara Romanul care a ingozit Italia a vazut cu ochii lui imagini de la locul tragedia

Condamnat la inchisoare pe viata in Italia, Romulus Mailat a fost abandonat de familie in inchisoare pentru ca nici mama, nici tatal lui, nu au bani sa-l viziteze. Italienii au comemorat sapte ani de la producerea tragediei!

In octombrie 2008, Nicolae Romulus Mailat a fost condamnat la 29 de ani de detentie pentru omor calificat, talharie si agresiune sexuala, dupa moartea Giovannei Reggiani, agresata pe 30 octombrie 2007 in zona Tor di Quinto din Roma.

In iulie 2009, Curtea de Apel a modificat sentinta, condamnandu-l pe Mailat la detentie pe viata. Degeaba a incercat sa scape inaintand cereri peste cereri catre Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO), acesta nu a avut sorti de izbanda. Ba mai mult, potrivit deciziei initiale, Mailat trebuia sa achite daune civile in valoare de 500.000 de euro sotului victimei, amiralul Giovanni Gumiero.

Romulus Mailat a fost condamnat la inchisoare pe viata, in Italia
Romulus Mailat a fost condamnat la inchisoare pe viata, in Italia

Problema banilor este una foarte rgava in familia lui Mailat, si asta pentru ca aprintii lui, care locuiesc in Sibiu, au mari probleme cu datoriile catre banci, iar in acest moment plata despagubirilor catre familia victimei este o misiune imposibila. La fel cum imposibila este si intalnirea dintre Mailat si parintii lui, care nu-si permit sa plateasca drumul pana in Italia, sa-l viziteze la inchisoare.

Romulus Mailat a fost condamnat la inchisoare pe viata, in Italia

Mailat ar putea fi adus in tara

Lucrurile s-ar putea schimba insa, asta pentru ca acesta ar putea sa-si continue executarea pedepsei intr-un penitenciar din Romania. Potrivit unei hotarari a Curtii de Apel Alba Iulia, data la sfarsitul anului trecut, s-a dispus recunoasterea si executarea pedepsei in Romania.

Romulus Mailat

Deciziamagistratilor romani urmeaza sa fie transmisa in Italia, la locul actual de detentie si va fi comunicata si lui Mailat, care are dreptul de a face contestatie.

Victima a fost comemorata

Asta in timp ce la locul tragediei, acolo unde a fost ucisa Giovanna Reggiani, un grup de cetateni italieni au comemorat tragedia si au adus buchete de flori si o coroana, timp in care s-au rugat pentru sufletul ei.

Citeste si S-a intors roata! Omul care l-a infundat pe Romulus Mailat in Italia a fost condamnat si el la inchisoare!

Romulus Mailat, condamnat la inchisoare pe viata, va face recurs la CEDO

(M.A.)
 

Citește și...