Ce alibi are monstrul din Caracal: „Gheorghe Dincă este un criminal în serie”

Publicat: 14/08/2019 | 09:36
Ce alibi are monstrul din Caracal: „Gheorghe Dincă este un criminal în serie”

Cazul ”Crimele din Caracal” este analizat de foarte mulți specialiști, fiecare dintre ei încercând să scoată la lumină modul de operare al criminalului sau să pună ”cap la cap” orice informație apărută în urma cercetărilor. Unul dintre aceștia este criminalistul Andrei Banu. 

Ofițerul de investigații criminale a declarat, în timpul unei ediții speciale a știrilor Kanal D, că la locuința criminalului din Caracal ar fi trebuit să fie făcute adevărate săpături arheologice.

”La Dincă acasă ar fi trebuit făcute săpături arheologice, care înseamnă echipă, arheolog, utilaje. Locul trebuie perfect izolat și sectorizat. Trebuie să se instaleze și să nu se plece de acolo, să fie cercetare non-stop. La fața locului să fie adusă o dronă profesionistă, care să supravegheze toată zona, să disece tot, sa înregistreze modificările. Aici avem o necropolă, cu oseminte umane, nu știm ce mai găsim aici”, a declarat Andrei Banu.

”E un tip foarte calculat”

Andrei Banu îl consideră pe Gheorghe Dincă un tip ”calculat” și care a acționat cu premeditare.

”După ce a făcut crima, Dincă și-a creat un alibi în altă parte. La el a intervenit un comportament aberant, de frică, de teamă. Cum să facă să fie crima perfectă? A făcut totul ca să nu pară că a adus-o pe Alexandra la el acasă. Dincă dovedește o inteligență primară, nu ceva extraordinar. E foarte greu de „spart” un asemenea om. Dincă încă nu spune totul.   E un tip foarte calculat, care a acționat în mod premeditat, a încercat să șteargă toate urmele. Tipul ăsta de criminal acționează în mod repetitiv și similar. Gheorghe Dincă este un criminal în serie, care s-a stopat prin această nefericită Alexandra, care a dat telefon la 112. Dacă fata nu dădea telefon, el continua nestingherit această activitate”, a mai spus ofițerul criminalist Andrei Banu în timpul ediției speciale a știrilor Kanal D.