Acasă » Vedete » Doinita Oancea » Ce ar face Victor Slav daca ar veni vremea lui la Cotroceni! „Vreau sa merg pana la Arad, pana la Timisoara si sa…”

Ce ar face Victor Slav daca ar veni vremea lui la Cotroceni! „Vreau sa merg pana la Arad, pana la Timisoara si sa…”

De: Cancan 28/09/2014 | 11:59

Un experiment realizat de reporterii “Cancan” continua cu o noua runda de vedete care se pun in pielea presedintelui Romaniei inaintea alegerilor prezidentiale din luna noiembrie.

Pe parcursul a doua saptamani, mai bine de o suta de personalitati din lumea sportului si a scenei au avut ocazia sa-si spuna pararea despre ce si cum ar face daca ar avea sansa sa conduca Romania, sondaj pe care nici o publicatie nu l-a mai realizat pana acum. Majoritatea personalitatilor intervievate de reporterii “Cancan” au pus accent pe problemele sociale cu care se confrunta romanii obisnuiti.

Ilie Nastase crede in separatia puterilor in stat. “Ce-as face daca as fi presedinte? Pai nu sunt, nu pot… Dar daca tot ma intrebati, va spun ca in primul rand nu m-as amesteca in problemele celorlalti, ale primului ministru, nu m-as certa, as fi un bun negociator pentru Romania.”

Ilie Nastase este si sanator, iar in trecut a candidat pentru functia de primar al Capitalei
Ilie Nastase este si sanator, iar in trecut a candidat pentru functia de primar al Capitalei

Victor Slav ar renova, in totalitate, sistemul sanitar din Romania. “Eu, daca as fi presedinte, as avea grija mai multa de sanatate si de spitalele din Romania, pentru ca sanatatea reprezinta o mare problema si m-am lovit de acest lucru. Sunt doctori foarte buni de la noi care pleaca in strainatate fiindca nu sunt bine platiti aici. In plus, bineinteles, vreau sa merg pana la Arad, pana la Timisoara in conditii decente – noi nu avem autostrazi, desi asta e foarte important. In plus, as avea mai multa grija de copiii fara familie.”

victor slav

 

„Sa-ti faci datoria fata de tara”

Gabriela Szabo crede in datoria fata de tara. “Grea intrebare in zilele astea. Sunt multe lucruri de facut pentru cetateni. Important nu e cum te cheama sau cum se numeste functia, ci sa-ti faci datoria fata de cei care te-au ales in acea pozitie importanta”.

gabriela szabo

Luptatoarea cu spada Ana Maria Branza isi recunoaste limitele, spunad ca este preocupata exclusiv de sportul pe care il reprezinta “Mai bine ma intrebati ce as face si cum as face sa castig medalia de aur la Jocurile Olimpice, pe mine asta ma intereseaza mai mult decat orice alta functie. Probabil sunt altii mult mai competenti, drept urmare pe mine ma puteti intreba despre scrima”.

Ana Maria Branza

Creatoarea de moda Maria Marinescu are ganduri mari. “Nu mi-as dori sa fiu presedintele Romaniei – poate al Americii, si nici nu vreau sa-mi dau eu cu parerea. E ca si cum te-as intreba eu ce ai face daca ai fi neurochirurg”.

maria marinescu

Stilista Dana Savuica considera ca in viata, regulile familiei guverneaza la orice nivel. “Eu as aplica regulile si legile dintr-o familie. Este vorba de a avea o dragoste de tara ca dragostea fata de copii, asa cum imparti si binele si raul cu copiii tai, sa te comporti si cu tara. Sa stii sa imparti dragostea in mod egal intre copii, sa stii sa coabitezi cu fratii si surorile din Uniunea Europeana. Sa nu uitam ca suntem romani, sa mergem pe identitatea noastra nationala. Trebuie sa ne reindragostim de valorile noastre romanesti. In politica interna as aplica dictonul “Fa-ma sa-mi fie si mie bine alaturi de tine, sa ma simt bine si eu in tara mea”.

 

Dorian Popa: „daca fura cu o mana, cu cealalta sa dea”

Actrita Doinita Oancea considera ca totul incepe de la educatie. “As imbunatati traiul romanilor. Sunt multe de schimbat la noi. De exemlu, as da o lege prin care toti copiii sa beneficieze de studii gratuite, iar batranii de pensii mult mai mari. Vad atatia oameni tristi pe strada, batrani, neajutorati, fara bani – e ingrozitor!”
Cantaretul Dorian Popa I-ar ierta pe politricienii care isi vad interesul, daca s-ar implica si in binele cetateanului. “In primul rand as incerca sa ii fac pe politicieni ca daca fura cu o mana, cu cealalta sa dea. Sunt cativa politicieni prost cotati, din cauza faptului ca fura, insa eu ca cetatean ii apreciez fiindca chiar daca fura, macar intorc o parte din binele pe care-l primesc. Asadar, daca as fi presedinte pentru o zi, daca nu i-as face pe toti sa fie cinstiti, macar i-as face sa dea si ei la altii. In plus, as incerca sa profitam de turism si cred ca as incerca sa ridic nivelul sistemului de sanatate, fiindca mi se pare jalnic.”
Modelul Flore Salalidis crede in rolul social al presedintelui Romaniei. “Nu stiu daca pot sa ma pun in postura asta. In schimb, daca ma intrebi ce ar trebui schimbat, ar fi cateva lucruri: in primul rand spitalele, fiindca lasa de dorit. Am avut de curand o problema, o situatie neplacuta cu mama mea si am vazut in ce stare jalnica sunt. In al doilea rand, as face ceva cu pensiile – batranii sunt afectati de situatia actuala”.

Sa fie un presedinte..rock

Muzicianul Ovidiu Lipan Tandarica se vrea un presedinte rock. “Nu m-am gandit niciodata, cred ca e un lucru special sa te gandesti ca ai milioane de oameni care asteapta liniste, consecventa, stare de bine si o energie pozitiva care sa emane armonie intr-o tara ca a noastra. Si sa nu uit, ar trebui sa fiu rock!”
Solista de muzica populara Alina Radi ar vrea, din postura de presedinte, sa-i ajute pe defavorizati. “Nu as vrea sa fiu. Dar daca as fi, as ajuta foarte multi pensionari.”
Omul de afacri Marius Ghenea se gandeste, in primul rand, la politica externa. “As incerca sa creez o strategie cat mai buna in plan international, iar in asta ar trebui implicati toti factorii relevanti. As face astfel incat sa punem din nou Romnania pe harta lumii!”
Sanziana Negru se declara o feminista convinsa. “Mi se pare ca in Romania e o mare problema cu femeile care si-ar dori sa fie presedinte, nu avem suficienta relaxare din acest punct de vedere. La noi sunt rele femeile, mai ales intre ele, si e foarte greu pentru o femeie sa ajunga presedinte. Ar fi multe de facut. O mare problema o reprezinta batranii si tinerii. E o tristete ce se intampla cu varstnicii la noi, iar tinerii parca sunt alungati din tara!”
interpreta de muzica populara Vera Magureanu s-ar implica si ea in rezolvarea problemelor sociale “As mari pensiile oamenilor de la tara, as ajuta oamenii bolnavi de cancer, as mari alocatiile copiilor – care sunt bataie de joc si as oferi locuri de munca tinerilor”.
Steliana Sima refuza sa se gandeasca la aceasta ipostaza “Nu as tanji dupa aceasta functie!”
 

Bani pentru oameni sa-si trimita copii la scoala

Elena Merisoreanu crede ca viitorul Romaniei zace la sat, de unde astepata sa fie scos la lumina “M-as duce prin sate, ca sunt pustii satele, scolile sunt inchise. Tot tineretul a plecat in strainate, nasc acolo, sunt sate moarte, fara spitale, fara dispensare… Daca va continua asa, se vor desfiinta multe sate. In plus, as creea locuri de munca. Dar inainte as reinfiinta acele scoli profesionale si le-as da bani oamenilor saraci sa-si trimita copiii la scoala. E tragic ca am ajuns o tara de analfabeti! Sa lasam cearta si ura dintre partide, fiindca nu duce la niciun sfarsit bun. “

“Iepurasul ” Roxana Nemes vrea si ea un sistem sanitar mai bun. “Nu ma vad in postura de presedinte, dar de exemplu as face mai multe spitale! Eu sunt din Targu Mures, acolo SMURD-ul e foarte bun. Ei bine, eu as face mai multe. Am vazut multi oamneni cu probleme, as face sa fie sanatosi. Poti sa ai toti banii, daca nu ai sanatate…”
“As incerca sa ma pun mereu cand iau o decizie importanta in pielea “personajului” – adica a cetateanului” considera actorul Silviu Biris

CITESTE SI:Ce ar face Alex Velea ca presedinte al Romaniei. “V-as imbogati pe toti”

Ce ar face Oana Zavoranu daca ar ajunge presedintele Romaniei. “As fi extrem de mandra de mine si…..”

M.Niculescu
 

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Sfântul Gheorghe, sărbătoare IMPORTANTĂ pentru români. Ce nu ai voie să faci astăzi. Tradiții și obiceiuri
Sfântul Gheorghe, sărbătoare IMPORTANTĂ pentru români. Ce nu ai voie să faci astăzi. Tradiții și...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii au înnebunit când au văzut-o
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Victoria, CĂRATĂ ÎN SPATE de David Beckham! S-a distrat până n-a mai putut să stea în picioare: Cum au fost surprinși
Victoria, CĂRATĂ ÎN SPATE de David Beckham! S-a distrat până n-a mai putut să stea...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Ce trebuie să faci de Sf. Gheorghe, pentru a avea parte de noroc și sănătate tot restul anului. Tradițiile și superstițiile de care trebuie să ții cont
Ce trebuie să faci de Sf. Gheorghe, pentru a avea parte de noroc și sănătate...
Vali Vijelie și soția lui s-au despărțit! Carmen a confirmat separarea:
Vali Vijelie și soția lui s-au despărțit! Carmen a confirmat separarea: "Nu mai vreau să...
Misterul unei crime a fost elucidat după 30 de ani. Mărturia unui copil de 4 ani i-a dat de gol pe autori
Misterul unei crime a fost elucidat după 30 de ani. Mărturia unui copil de 4...
Rusia, enervată de ajutorul militar american pentru Ucraina, spune că SUA vor fi „umilite la fel ca în Vietnam sau în Afganistan”
Rusia, enervată de ajutorul militar american pentru Ucraina, spune că SUA vor fi „umilite la...
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Oana Roman, cadou inedit pentru fiica ei: „După mai multe zile în care a plâns de durere”. Cum a reacționat micuța Isabela
Oana Roman, cadou inedit pentru fiica ei: „După mai multe zile în care a plâns...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
De ce crede Patrick despre Ștefan că este un pârâcios. Rebecca și Roberta au ajuns la concluzia că s-au certat degeaba. „Mai bine nu ne mai certam.”
De ce crede Patrick despre Ștefan că este un pârâcios. Rebecca și Roberta au ajuns...
Probele video care arată că fata din Orhei a fost dusă în casa suspectului, în seara dispariției. A băgat-o în portbagaj, înainte să fie găsită moartă
Probele video care arată că fata din Orhei a fost dusă în casa suspectului, în...
Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de Sfântul Gheorghe. Ce să faci astăzi, în ziua Purtătorului de Biruinţă, ca să ai noroc tot anul
Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de Sfântul Gheorghe. Ce să faci astăzi, în ziua Purtătorului de...
BANCUL ZILEI. Bubulina:- Iar pleci la cârciumă derbedeule, săptămâna viitoare trebuie să plătim și întreținerea!
BANCUL ZILEI. Bubulina:- Iar pleci la cârciumă derbedeule, săptămâna viitoare trebuie să plătim și întreținerea!
Cele mai ieftine Smart TV-uri la Altex, eMag și Flanco. Prețuri pentru toate buzunarele
Cele mai ieftine Smart TV-uri la Altex, eMag și Flanco. Prețuri pentru toate buzunarele
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol! Imaginile din interiorul vilei i-au uluit pe toți
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol!...
Gigantul care se extinde pe piața din retail din România. Concurează cu Lidl și Kaufland, dar are prețuri mai mici
Gigantul care se extinde pe piața din retail din România. Concurează cu Lidl și Kaufland,...
„Am stat în comă 10 ore!” Adrian Mititelu Jr., prima reacție după ce a fost internat de urgență la ATI Floreasca! Exclusiv
„Am stat în comă 10 ore!” Adrian Mititelu Jr., prima reacție după ce a fost...
Obligație pentru români. Plata impusă de stat de care nu pot scăpa: E pentru nimic
Obligație pentru români. Plata impusă de stat de care nu pot scăpa: E pentru nimic
Adrian „Beleaua” Corduneanu dă cărțile pe față după moartea lui Costel cel Mare
Adrian „Beleaua” Corduneanu dă cărțile pe față după moartea lui Costel cel Mare
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul privat?
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul...
NOUĂ LEGE pentru posesorii de mașini din România. Schimbare radicală pentru șoferi
NOUĂ LEGE pentru posesorii de mașini din România. Schimbare radicală pentru șoferi
Întrebarea la care Florin Piersic n-a primis răspuns niciodată. A rămas cu o mare durere în suflet
Întrebarea la care Florin Piersic n-a primis răspuns niciodată. A rămas cu o mare durere...
Cum arătau Teo Trandafir și Mircea Badea în 1994, când debutau la Tele 7abc. Imagini de COLECȚIE din urmă cu 30 de ani
Cum arătau Teo Trandafir și Mircea Badea în 1994, când debutau la Tele 7abc. Imagini...
Cum arată femeia care l-a ţinut la uşă pe Cristi Tănase, la o lună după ce a născut! Transformare neaşteptată a Adinei Maria
Cum arată femeia care l-a ţinut la uşă pe Cristi Tănase, la o lună după...
Ce a putut să pună Regina Întunericului în farfuria Iuliei, atunci când ea nu era atentă: „Am făcut-o să o ajut!”. Camerele de filmat au surprins întregul moment
Ce a putut să pună Regina Întunericului în farfuria Iuliei, atunci când ea nu era...
Primele declarații ale Ancăi Dumitra despre sarcină. Actrița nu își mai încape în piele de fericire
Primele declarații ale Ancăi Dumitra despre sarcină. Actrița nu își mai încape în piele de...
Marilu Dobrescu și Iustin Petrescu s-au despărțit. Mărturisiri în lacrimi despre ”procedura secretă” cu care s-au confruntat
Marilu Dobrescu și Iustin Petrescu s-au despărțit. Mărturisiri în lacrimi despre ”procedura secretă” cu care...
Ce trebuie să ai în casă de Sfântul Gheorghe ca să fii ferit de farmece și rele până la finalul anului. Vei ține ghinionul departe de familie
Ce trebuie să ai în casă de Sfântul Gheorghe ca să fii ferit de farmece...
Cele 5 zodii care vor avea cea mai bună vară din viața lor. Norocul le bate la ușă chiar din iunie
Cele 5 zodii care vor avea cea mai bună vară din viața lor. Norocul le...