Ce au insemnat 25 de ani de capitalism salbatic! Romania a pierdut mai multi bani decat in cele doua razboaie mondiale

Publicat: 08/02/2016 | 22:30
Ce au insemnat 25 de ani de capitalism salbatic! Romania a pierdut mai multi bani decat in cele doua razboaie mondiale

Romania a pierdut in anii de capitalism salbatic mai mult decat in timpul celor 2 razboaie mondiale!

 

Acest lucru reiese din cateva studii facute de catre analisti americani, potrivit carora Romania a pierdut active in valoare de peste 1600 de miliarde de dolari.

Industria, agricultura, infrastructura si unele ramuri strategice ale economiei si industriei romanesti au fost distruse in mare parte, toate acestea insumand peste 1600 de miliarde de dolari in doar 25 de ani. Nici macar in cele doua razboaie mondiale Romania nu a mai suferit asemenea pierderi.

Romania a pierdut sume uriase dupa
Romania a pierdut sume uriase dupa „vanzarile la fier vechi” ale industriei

Un studiu al specialistilor de la academia militara demonstreaza cu cifre ca in timpul celui de-al doilea razboi mondial, atat prin pierderile suferite prin distrugeri, bombardamente, jafurile armatelor germane si ruse, iar mai apoi prin despagubirile de razboi platite intre anii 1945-1965, costurile totale suportate de Romania pentru acest razboi se ridica undeva la aproximativ 500 de miliarde de dolari.Aceasta este valoarea echivalenta la cursul dolarului din zilele noastre, relateaza glasul.info.

Astfel, se poate spune ca Romania nu a pierdut dupa doua razboaie mondiale, cu toate distrugerile sau despagubirile de razboi platite, cat a pierdut in doar 25 de ani de jaf institutionalizat si sistematic din timpul asa numitului capitalism salbatic sau capitalism de cumetrie. Nimeni nu-si poate explica cum a fost posibil ca Romania sa piarda pe timp de pace aproape de trei ori mai mult decat in timpul celor doua razboaie mondiale, intr-o tara cu atatea resurse naturale, bogatii minerale, in care avem toate formele de relief si aproape toate resursele naturale posibile.

(Gabriel Niculescu)

Citește și...