Invitat în cadrul unui podcast, Pescobar a dezvăluit câși bani face din restaurantele Taverna racilor. Primul milion l-a făcut deja în urmă cu ceva timp, aproximativ 10 ani, iar acum restaurantele sale au produs o cifră de afaceri ce se ridică la ordinul milioanelor de euro.
Recent, Paul Nicolau a vorbit despre cum a reușit să ajungă să construiască o afacere de milioane de euro, dar și munca și sacrificiile din spatele vieții de magnat pe care o afișează pe rețelele de socializare. Invitat în cadrul unui podcast, Pescobar a dezvăluit cum a ajuns de la o mână de angajați la 350 – cât are acum- și la 12 restaurante Taverna Racilor deschise în România și în străinătate. Vezi și: Pescobar a sărutat cu patos o focoasă la ceas de seară! Una-i “mamă la copii”, alta-i “pofta inimii”
”Este cel mai bun moment al Romniei din punct de vedere economic și al stării de viață. Eu am acum 350 de angajați și 12 restaurante. Indiferent de ceea ce se întâmplă, oamenii tot vin și mănâncă. Eu vând mâncare. Mâncarea se va vinde oricând. Anul trecut mi-au închis toate restaurantele. Eu am făcut tot ceea ce mi-au spus cei de la ANPC și acum e farmacie peste tot. Îi știu pe toți care se bucurau, dar acum mă bucur eu”, a spus Paul Nicolau.
În acest moment, cele 12 restaurante Taverna Racilor au reușit să producă o cifră de afaceri de aproape 30 de milioane de euro. Pescobar nu are de gând să se oprească aici. Targhetul ar fi un miliard, însă până atunci, afaceristul se bucură și este recunoscător pentru tot ceea ce are acum.
”Anul acesta, între 25-30 de milioane de euro, ceva ”ușor”, dar am și muncit de am rupt. La anul cred că fac 40. Primul miliona l-am făcut de mult, dar nu-l simți, îl valorifici, nu te uiți la el și spui ”ce frumos e milionul ăsta”.
Nu e așa cu milioanele astea. Cred că l-a făcut de mai bine de 10 ani. De la un milion încolo toate sunt la fel. Eu muncesc mult, chiar dacă lume zice că mă duc colo și colo. Peste tot unde pun mâna mă doare. Dacă le dau cei 350 de angajați care mă ”cocoșează” sau cele 12 restaurante și tot ceea ce implică afacerile asta, nu cred că mai e așa frumos. Nu e doar că te distrezi. Trebuie să-ți faci treaba că altfel se duce totul de râpă”, spune Pescobar în podcastul Shift by Bianca.
Pescobar a mărturisit de ce este importantă motivarea angajaților și cum reușește să își păstreze o echipă stabilă și de încredere. Din punctul său de vedere, în domeniu ospitalității, acesta consideră că angajații rămân loiali și își fac treaba corect atunci când sunt motivați financiar. Vezi și: Cum arată Pescobar Senior. Imagine RARĂ cu tatăl patronului Tavernei Racilor
„În domeniul HoReCa, la fel ca în alt domeniu, dar vorbim de cel al ospitalității, în care ospătarul trebuie să fie zâmbăreț și să aibă atitudine corectă și în concordanță cu brandul restaurantului, trebuie să fie motivat. Nu e greu. Banii îl fac să fie ok la muncă. Asta e valabil pentru 90% dintre angajați. Mai sunt și ultraprofesioniștii care își duc sarcina muncii până la capăt, chiar dacă nu au făcut tipsul pe care îl voiau”, a mai spus Pescobar.