Ce lovitură pentru englezi, chiar la ei acasă! Trebuie să vorbească limba română dacă vor să…

Publicat: 25/05/2020 | 12:12
Ce lovitură pentru englezi, chiar la ei acasă! Trebuie să vorbească limba română dacă vor să…

Asta chiar le întrece pe toate! Englezii trebuie să vorbească limba română dacă au de gând să se angajeze ca agricultori! Nu e o regulă general, e vorba doar de o singură companie din Marea Britanie care solicită acest lucru.

Fermierii din Marea Britanie încearcă să-i convingă pe englezii care nu au loc de muncă în această perioadă să lucreze în agricultura locală. Astfel, a fost lansat proiectul „Culege pentru Marea Britanie”. Pe site-ul lui, însă, este stipulată o cerinţă de angajare … ciudată. Englezii care vor să lucreze în ferme trebuie să vorbească fluent… limbile română şi bulgară, scrie The Sun, citat de rtv.net.

Agricultorii englezi trebuie să știe limba română

Producătorul de alimente S&A, din Kent, caută să angajeze asistenţi de irigaţii din rândul englezilor aflaţi în şomaj tehnic sau fără locuri de muncă. Deşi site-ul e adresat exclusiv britanicilor, anunţul specifică faptul că este obligatorie cunoaşterea limbii române sau a celei bulgare. Potrivit aceluiaşi anunţ, cunoaşterea limbii engleze este necesară doar pentru „unele poziţii”.

„Pentru a solicita o poziţie calificată, va trebui să vorbiţi română şi/sau bulgară fluent. Limba engleză este esenţială pentru anumite poziţii”, este anunţul firmei S&A. Potrivit descrierii obiectului de activitate, această companie este „cultivator, importator, exportator şi ambalator de fructe moi şi sparanghel”. Campania are și un scop, acela de a ajuta fermierii britanici, aflaţi în imposibilitatea de a-şi recolta fructele din cauza restricţiilor de călătorie a muncitorilor din estul Europei.

Citește și...