Ce mănâncă Elena Udrea în închisoarea din Costa Rica: “Azi ne-au dat linte cu muşchi de gândac“

Publicat: 08/10/2018 | 08:07
Ce mănâncă Elena Udrea în închisoarea din Costa Rica: “Azi ne-au dat linte cu muşchi de gândac“

Elena Udrea a fost reținută săptămâna trecută de Interpol și încarcerată la închisoarea “El Buen Pastor”, din Costa Rica. S-a aflat ce mănâncă fosta blondă de la Cotroceni și în ce condiții trăiește.

Un studiu făcut de o profesoară de la Facultatea de Drept a Universităţii Costa Rica despre viaţa din închisoare dezvăluie şi ce se întâmplă cu hrana deţinutelor, potrivit stirilekanald.ro. 50% dintre deţinute consideră că igiena bucătăriei este rea, spun că adesea gasesc fire de păr, muşte şi chiar gândaci în alimente. Altă femeie spune că „azi ne-au dat linte cu muşchi de gândac”, alta zice că a primit „linte cu viermi”. Deţinutele spun că micul dejun se compune din o jumătate de ceaşcă de cafea şi doua chifle, se arată în studiu.

Un prânz tipic poate să fie orez cu cârnaţi feliaţi şi o salată verde („roşiile nu se văd în salată” zice una din deţinute). „Fasolea roşie şi neagră ne-o dau fără să-i adauge nimic (sare,condimente) iar in ceea ce priveste cina multe spun că „Nu cinez pentru că mâncarea este oribilă”. O altă femeie spune ca bucătăria, alimentele si sala de mese „miros a droguri”. În general, femeile consideră că  primesc cina foarte devreme: „Ei vor să mâncăm la ora 16 şi aşa trebuie să facem”. Mai spun şi că în timpul zilei nu mai primesc nici un fel de supliment alimentar, doar cafea pot bea.”, se mai dezvăluie în studiul despre condiţiile din închisoare.

46,9% din deţinute spun că există diete diferite, dar nu pentru vegetariene sau cele ce au altă religie. 59,4% declară că diétele speciale se distribuie către deţinutele bolnave, dacă sunt diabetice sau hipertensive. O pot solicita personal sau prin prescripţie medicală. Femeile intervievate spun că, chiar dacă au probleme medicale, nu solicită schimbarea dietei pentru că le schimbă mâncarea normală cu o supă oribilă care nu are nici un gust. 86% mărturisesc că în bucătărie au vazut muşte, gândaci şi sobolani, iar 46,8% că mirosul din bucătărie si sala de mese nu e deloc plăcut. Mai sunt deţinute care spun: „Dacă nu ajungi la timp la masă, e posibil sa nu mai apuci mâncare, se mai scrie în studiul despre închisoarea unde se află Elena Udrea.

Citește și...