Acasă » Știri » Sport » Ce notă a luat David Popovici la Bacalaureat. A fost campion și la examen

Ce notă a luat David Popovici la Bacalaureat. A fost campion și la examen

De: Andreea Voicu 26/05/2023 | 15:37
Ce notă a luat David Popovici la Bacalaureat. A fost campion și la examen
David Popovici a susținut BAC-ul olimpicilor

În perioada 11 – 29 mai 2023, are loc bacalaureatul special pentru olimpici. David Popovici (18 ani), dublu campion mondial la înot, a luat parte la probele de BAC și a așteptat, cu nerăbdare, să afle rezultatele! Sportivul a mărturisit, recent, că s-a descurcat foarte bine la examene. Iată mai jos detaliile.

Sportivului i se vor deschide noi orizonturi, după absolvirea liceului și susținerea probelor de BAC. David Popovici a așteptat cu sufletul la gură să afle rezultatele la „examenul maturității”. Campionul mondial, în vârstă de 18 ani, a susținut examene la Limba și Literatura Română, Sociologie, Istorie și Limba Engleză. David a absolvit Colegiul Național „George Coșbuc”, profilul filologic, însă probele de la BAC au fost susținute la Colegiul Național „Nicolae Iorga” din Vălenii de Munte. Acum au venit și rezultatele, iar David Popovici are o nouă performanță! Tânărul, supranumit „Racheta României”, a reușit să obțină o notă mai mare de 7, potrivit Antena Sport.

Drumul a fost lung și încărcat pentru sportivul român. Pe lângă performanțele clare la școală, a excelat și pe latura sportivă. În timp ce învăța pentru materiile pe care le-a avut de susținut la Bacalaureat, David a luat parte și la antrenamentele pentru înot. Dublul campion mondial marchează performanțe pe ambele planuri!

CANCAN.RO l-a surprins pe David Popovici în compania mamei sale, Georgeta Popovici, într-un centru comercial. La puțin timp după ce a susținut și ultima probă, la Limba Engleză, campionul a ieșit în oraș, însoțit fiind de cea care i-a dăruit viață. Imaginile exclusive pot fi vizualizate AICI!

Georgeta Popovici i-a fost alături fiului și când a susținut Bacalaureatul, în urmă cu doar câteva zile (Foto: CANCAN.RO)

Vezi și ESTE DAVID POPOVICI UN SPORTIV BOGAT? „RECHINUL” A OFERIT UN RĂSPUNS SURPRINZĂTOR

David Popovici se pregătește pentru JO de la Paris 2024

Reușitele sunt clare pentru David Popovici. Înainte de a susține „examenul maturității”, sportivul român, în vârstă de 18 ani, a luat parte la o nouă competiție. A reușit să câștige un nou titlu la Campionatul Naţional de înot pentru seniori, tineret şi juniori. Și, având în vedere acest aspect, se va pregăti pentru o nouă etapă: Jocurile Olimpice de la Paris 2024!

Acest aspect a fost făcut public și pe pagina oficială a Comitetului Olimpic și Sportiv Român. Acolo, reprezentanții au anunțat că sportivul s-a calificat: „David Popovici s-a calificat la JO Paris 2024! Cel mai rapid înotător al planetei la 100 m liber, David Popovici a reușit să își câștige biletul pentru Jocurile Olimpice Paris 2024 în proba regină de 100 m liber, cea în care deține titlul mondial și recordul lumii. La Campionatele Naționale 2023, de la Otopeni, David a fost cronometrat la 100 m liber cu 47.61 secunde, sub baremul de calificare olimpic (48.34).

David este al doilea sportiv al Team Romania care îndeplinește baremul de calificare pentru JO Paris 2024, după atleta Delvine Relin Meringor (maraton). Este a doua ediție de Jocuri Olimpice pentru David Popovici, după JO Tokyo 2020. Felicitări David! Ție și antrenorului Adrian Rădulescu, precum și echipei din spatele succeselor tale! Team Romania mândră de campionii săi!”.

Vezi și GESTUL ULUITOR FĂCUT DE DAVID POPOVICI! CAMPIONUL A LĂSAT CU GURA CĂSCATĂ PE TOATĂ LUMEA: „SĂ AJUNGĂ LA CEI CARE AU CU ADEVĂRAT NEVOIE”

david popovici
David Popovici a susținut Bacalaureatul / Sursă foto: Facebook

Nu rata DAVID POPOVICI, PRINS ÎNTR-UN MEGA-SCANDAL! COMPORTAMENT REVOLTĂTOR SUB OCHII MAMEI LUI: ”ȘTERGE IMEDIAT FILMAREA!”

Sportivul român dorește să se implice în cauze sociale

Pe lângă performanțele sportive, David Popovici are dezvoltată și o latură a modestiei rar întâlnită. Sportivul român mărturisea, la finalul lunii februarie 2023, că dorește să se implice în cauze sociale. Încă din vremea aceea, dublul campion mondial anunța că dorește, de asemenea, să se axeze și pe latura familială! De altfel, David s-a arătat deschis către evoluția celorlalți, pentru a avea, în acest mod, „succes ca țară și ca oameni”.

„Consider că în ultimele săptămâni nu am fost foarte clar cu privire la planurile mele de viitor și cred că vă sunt dator cu un răspuns. Îmi voi împărți energia între cele de suflet (familie, prieteni), studii și sport. Toate trei sunt foarte importante pentru mine, ca să pot crește ca om și să simt că fac ceea ce îmi place, ceea ce mă pasionează, dar și ceea ce trebuie.

Familia e cea mai importantă, creșterea profesională e importantă, iar sportului îi sunt dator cu sinceritate și înțelegere. Totodată, mă voi implica mai mult în cauze sociale în perioada următoare. Îmi doresc foarte mult să avem succes ca țară și ca oameni, vreau să văd cât mai mulți români fericiți și sănătoși. Simt nevoia să mă implic mai mult, trebuie să ajutăm România cu povești de succes, dar și cu speranța că fiecare poate reuși și poate trece cu bine peste orice. Să ne sprijinim unii pe alții, e important. Ținem aproape!”, scria David Popovici, pe Facebook.

De altfel, pe lângă toate aceste aspecte, sportivul investește foarte mult și în propria sănătate. Pe lângă antrenamentele la care nu lipsește, David acordă o atenție sporită alimentației sale. Are o dietă specială de la care nu se abate pentru nicio secundă. Nu consumă deloc pâine albă, fast-food sau alimente care au un conținut ridicat de grăsimi nesănătoase. În schimb, are o dietă bazată pe alimente bogate în proteine, vitamine și minerale.

Urmărește Cancan.ro pe Google News
S-a alăturat presei în anul 2017, inițial începând să capete experiență în trustul Intact Media Group, iar ulterior a făcut parte din echipa Kanal D. Din 2019 a activat în cadrul echipei CIAO. Până în prezent, are la activ peste 9500 de citeste mai mult
Parteneri
Armata OBLIGATORIE în România!? Anunțul care îi tulbură pe români
Armata OBLIGATORIE în România!? Anunțul care îi tulbură pe români
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Diferența mare de vârstă dintre fiul lui Țiriac și Sorana Cîrstea! Ea e tânără și superbă, el e divorțat și are doi copii aproape majori
Diferența mare de vârstă dintre fiul lui Țiriac și Sorana Cîrstea! Ea e tânără și...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Fostul iubit al Cristinei Cioran, declarații halucinante: „Îmi fac alt copil! Nu mă mai interesează nici de ea, nici de copil”
Fostul iubit al Cristinei Cioran, declarații halucinante: „Îmi fac alt copil! Nu mă mai interesează...
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort...
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Ce a apărut în locul în care Mădălin Păduran și-a pierdut viața în urmă cu două săptămâni. Motivul pentru care fotografiile cu tânărul în vârstă de 23 de ani au fost mistuite de flăcări
Ce a apărut în locul în care Mădălin Păduran și-a pierdut viața în urmă cu...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a exprimat tristețea în mediul online: „Sunt nervoasă și tristă și nefericită.”
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a...
Mister în Slănic Prahova, după ce o stradă s-a surpat din senin. Craterul se măreşte pe măsură ce trec orele
Mister în Slănic Prahova, după ce o stradă s-a surpat din senin. Craterul se măreşte...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol! Imaginile din interiorul vilei i-au uluit pe toți
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol!...
Ce să pui în colivă ca să-i dai cel mai bun gust. Adaugi doar acest lucru și va fi un deliciu
Ce să pui în colivă ca să-i dai cel mai bun gust. Adaugi doar acest...
O televiziune din România își schimbă numele. Ce va difuza de acum înainte
O televiziune din România își schimbă numele. Ce va difuza de acum înainte
Devine INTERZIS în statele UE! Intră în vigoare și în România
Devine INTERZIS în statele UE! Intră în vigoare și în România
Bomba anului în showbiz. Decizia luată de Alina Sorescu şi Alex Ciucu înainte de Paşte. Împăcarea, pecetluită cu flori!
Bomba anului în showbiz. Decizia luată de Alina Sorescu şi Alex Ciucu înainte de Paşte....
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
O româncă va arbitra returul unei semifinale din UEFA Women’s Champions League
O româncă va arbitra returul unei semifinale din UEFA Women’s Champions League
Noua ordine mondială. Ungurii se pregătesc. Ce plan are Viktor Orban
Noua ordine mondială. Ungurii se pregătesc. Ce plan are Viktor Orban
Dr. Francesco Capelletti, copilul-actor, chirurgul pur-sânge și icoana tatălui. Destine de filme la Floreasca
Dr. Francesco Capelletti, copilul-actor, chirurgul pur-sânge și icoana tatălui. Destine de filme la Floreasca
Armata OBLIGATORIE în România!? Anunțul care îi tulbură pe români
Armata OBLIGATORIE în România!? Anunțul care îi tulbură pe români
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
Ioana Dichiseanu, dezvăluiri emoționante. Semnele pe care le-a primit de la regretatul Ion Dichiseanu după decesul acestuia: „Nu au fost doar în mintea mea”
Ioana Dichiseanu, dezvăluiri emoționante. Semnele pe care le-a primit de la regretatul Ion Dichiseanu după...
Trenul produs în China care va lega 3 municipii importante din România. Poate circula cu o viteză de 160 km/h
Trenul produs în China care va lega 3 municipii importante din România. Poate circula cu...
Frații Pavăl, proprietarii Dedeman, au dat o nouă lovitură în România. Investiția uriașă se află fix lângă un mare oraș al țării
Frații Pavăl, proprietarii Dedeman, au dat o nouă lovitură în România. Investiția uriașă se află...