Ce nouă pedeapsă riscă proxenetul care a omorât-o pe Ioana Condea… Codul penal german este neiertător!

Publicat: 24/01/2019 | 22:57

Opt ani de închisoare a primit proxenetul Robert Tănase de la magistrații din Germania, pentru tentativă de omor asupra Ioanei Condea! Fata, pe care a adus-o pentru prostituție la Koln, a fost desfigurată de el, în urmă cu cinci ani, și a ajuns în comă, pe un pat de spital. Zilele trecute, Ioana a murit, iar proxenetul va fi rejudecat. CANCAN.RO, site-ul nr.1 din România, are detaliile, în exclusivitate.

Ca un trăsnet cădea, acum cinci ani, știrea de groază că o tânără mămică fusese desfigurată de un proxenet, în Germania! Era vorba de Ioana Condea, o fată ademenită de prietena ei să părăsească România pentru a munci, cinstit, într-o altă țară, pentru bani mai mulți. Doar că a fost o capcană pe care i-a întins-o și în care Ioana a căzut. Ajunsă în Germania, a fost trimisă direct la prostituție, de către Robert Tănase, nimeni altul decât soțul celei care se declarase cea mai bună prietenă a Ioanei.

(CITEȘTE ȘI: A MURIT IOANA CONDEA, TÂNĂRA MUTILATĂ DE UN PROXENET ROMÂN ÎN GERMANIA)

Instanța din Germania l-ar putea condamna la închisoare pe viață

Pe scurt, Ioana Condea s-a împotrivit cerințelor proxenetului, care, într-o zi, a bătut-o cu sălbăticie. A desfigurat-o și, mai mult, fata a ajuns ca o legumă pe un pat de spital din Koln. La trei ani de la incidentul cumplit, Tănase a fost condamnat, în Germania, la opt ani de închisoare, pentru tentativă de omor. Ioana a murit la începutul acestui an, iar proxenetul va fi rejudecat.

Robert Tănase a fost condamnat la 8 ani de închisoare, dar ar putea primi acum sentința pe viață
Robert Tănase a fost condamnat la opt ani de închisoare, dar ar putea primi acum sentința pe viață

CANCAN.RO, site-ul nr.1 din România, are detaliile, în exclusivitate. Astfel, lui Robert Tănase i se va schimba încadrarea juridică, iar instanța din Germania îi va aplica o nouă pedeapsă. Proxenetul de mâna căruia a murit, într-un final, Ioana ar putea fi încadrat fie la lovituri cauzatoare de moarte, pentru care pedeapsa este detențiunea pe viață, fie direct la omor, unde, ca și în cazul loviturilor cauzatoare de moarte, sancțiunea este tot pușcărie pe viață.

(CITEȘTE ȘI:  Cine este proxenetul care a ucis-o pe Ioana Condea şi ce se întâmplă acum cu el)

În cazul lui Tănase poate fi aplicat și cumulul de pedepse, astfel încât să fie condamnat inclusiv pentru prostituție forțață, unde valorile pedepselor sunt între șase luni și 10 ani. Ținând cont de gravitatea faptelor, mai mult, de faptul că fata a murit după cinci ani în care s-a chinuit pe un pat de spital, probabil, Robert Tănase va primi închisoare pe viață.

Articolele din Codul Penal german, pentru faptele proxenetului Robert Tănase

Omorul – Art. 211

(1) Ucigașul se pedepsește cu pedeapsa detențiunii pe viață.

(2) Ucigaș este persoana care din plăcere, în scopul satisfacerii instinctului sexual, din lăcomie sau din alte motive, în mod viclean sau cu cruzime sau prin utilizarea unor mijloace care reprezintă un pericol la siguranța publică sau în scopul de a facilita săvârșirea sau acoperirea unei alte fapte penale omoară un om.

(CITEȘTE ȘI: Mesajul extrem de emoționant primit de mama Ioanei Condea de la fiica ei de 8 martie)

Lovitura cauzatoare de moarte – Art. 212

(1) Persoana care omoară un om fără să fie ucigaș se pedepsește pentru lovitură cauzatoare de moarte cu închisoare de cel puțin 5 ani.

(2) În cazurile deosebit de grave, pedeapsa este detențiunea pe viață.

Prostituția forțată – Art. 232a

(1) Cu închisoare de la 6 luni la 10 ani se pedepsește persoana care determină o persoană, profitând de situația personală sau financiară dificilă în care se află sau de neajutorarea ei ca urmare a faptului că se găsește într-o țară străină sau o persoană care nu a împlinit vârsta de 21 de ani

  1. să înceapă sau să continue să practice prostituția sau
  2. să presteze acte sexuale prin care este exploatată cu făptuitorul sau în fața acestuia sau a unui terț sau să permită făptuitorului sau unui terț să presteze astfel de acte asupra sa.

(CITEȘTE ȘI: Mama Ioanei Condea, mesaj cutremurător)

Ioana Condea a murit după ce a fost ca o legumă, pe un pat de spital, vreme de patru ani
Ioana Condea a murit după ce a fost ca o legumă, pe un pat de spital, vreme de aproape cinci ani

(2) Tentativa se pedepsește.

(3) Cu închisoarea de la 1 an la 10 ani se pedepsește persoana care, prin violență, prin amenințarea cu un rău considerabil sau prin viclenie, determină o persoană să înceapă sau să continue să practice prostituția sau prestarea de acte sexuale conform alin. 1 punctul 2.

(4) În cazurile prevăzute la alin. 1 pedeapsa este închisoarea de la 1 an la 10 ani și în cazurile prevăzute la alin. 3 închisoarea de minimum 1 an dacă există una din circumstanțele prevăzute la art. 232 alin. 3 teza 1 punctul 1 – 3.

(5) În cazurile mai puțin grave de la alin. 1 pedeapsa este închisoarea de la 3 luni la 5 ani, în cazurile mai puțin grave de la alin. 3 și 4 închisoarea de la 6 luni la 10 ani.

(6) Cu închisoarea de la 3 luni la 5 ani se pedepsește persoana care în schimbul unei prestații financiare exercită acte sexuale sau permite să i se presteze acte sexuale de către o persoană care a devenit victimă

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)

Citește și...