Ce polițiste frumoase avem! Ele vor defila pe 1 Decembrie

Autor: Alina S.
Publicat: 30/11/2019 | 16:34
Ce polițiste frumoase avem! Ele vor defila pe 1 Decembrie

Parada de 1 Decembrie se anunță una spectaculoasă și în acest an, autoritățile pregătind evenimentul în detaliu și asta pentru ca toți cei ce vor ieși în stradă să se bucure. De Ziua Națională a României vor defila și polițiste, femei în uniformă care vor cuceri privirile celor sosiți la evenimentul special dedicat acestei sărbători.

De Ziua Națională a României, pe 1 decembrie, nu vom admira doar echipamentele din dotarea poliției, pompierilor, jandarmilor și a poliției de frontieră, ci și frumoasele polițiste, care vor îmbrăca hainele de serviciu și vor defila în fața tuturor celor prezenți.

Conform statisticilor, publicat de MAI cu ceva timp în urmă, numărul femeilor din Poliția Română reprezintă 14,89% din totalul angajaților, procent care se situează peste media europeană de 12%.

Polițiste 1 Decembrie. Cum arată uniforma de ceremonie a Poliției Române

Uniforma de ceremonie este de culoare neagră sau albă. Se poartă de ofiţerii de poliţie cu funcţii de conducere, cu ocazia unor ceremonialuri, aniversări, spectacole etc şi se compune din: şapcă, sacou, pantalon şi pantofi.

La această uniformă se poartă cămaşă albă, cravată neagră cu dungi albe şi la ordin se montează eghiletul.

Însemnele de clasă profesională materializate sub formă de benzi pe mânecile sacoului, petliţele sau benzile de pe cozorocul şepcilor, sunt aplicate pe elementele uniformei conform modelului stabilit pentru clasa profesională din care face parte fiecare ofiţer care are drept de port al acestei uniforme.

Însemnele de grad profesional sunt materializate prin epoleţi pe care sunt brodate stele de diferite mărimi potrivit clasei profesionale din care fac parte ofiţerii şi care se montează pe umerii sacoului sau scurtei de ceremonie.

Pe pagina MAI sunt postate frecvent imagini cu reprezentantele sexului frumos în uniformă, acestea fiind apreciate de români, atât pentru frumusețe, dar mai ales pentru curajul de care dau dovadă.

 

Programul paradei de 1 Decembrie 2019

Ministerul Apărării Naţionale (MApN) a transmis, vineri, că aproximativ 4.000 de militari vor participa la Parada de 1 Decembrie care se va desfăşura duminic, de Ziua Națională a României,  de la ora 11.00, la Arcul de Triumf din Bucureşti.


Tot în Bucureşti va avea loc duminică, 1 Decembrie, începând cu ora 9.00, o ceremonie militară şi religioasă de depuneri de coroane şi jerbe de flori la Mormântul Ostaşului Necunoscut din Parcul Carol I.

„Cu prilejul Zilei de 1 Decembrie, reprezentanţi ai Armatei României vor participa, la solicitarea şi cu sprijinul autorităţilor locale, la pregătirea, organizarea şi desfăşurarea de ceremonii militare şi religioase de depunere de coroane de flori, întâlniri cu militari veterani şi veterani de război, defilări şi expoziţii de tehnică militară de luptă şi armament, în unele garnizoane în care sunt dislocate mari unităţi şi unităţi militare”, mai spun reprezentanţii MApN.

 

De asemenea, cu ocazia Zilei Naţionale, Drapelul naţional va fi arborat în toate instituţiile militare din ţară, iar la bordul navelor maritime şi fluviale se va ridica Marele Pavoaz. Militarii aflaţi în misiune în teatrele de operaţii din Afganistan, Balcanii de Vest şi Mali, precum şi cei aflaţi în misiune în Polonia, desfăşoară ceremonii militare şi activităţi specifice cu ocazia Zilei Naţionale.

 

MApN recomandă oamenilor care vor să meargă să vadă parada de la Arcul de Triumf să nu aibă la ei bagaje voluminoase.

În ziua paradei, Brigada Rutieră Bucureşti va dispune măsuri pentru asigurarea fluenței în trafic și va anunța ce restricții de circulație vor fi impuse pe străzile din zona Arcului de Triumf, în zilele de 30 noiembrie și 1 decembrie.

Citește și: POVESTEA LUI ȘUIER, CÂINELE POLIȚIST CARE VA FI VEDETA DEFILĂRII DE 1 DECEMBRIE

 

Citește și: CUM VA FI VREMEA DE 1 DECEMBRIE, ZIUA NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI! LAPOVIȚĂ ÎN BUCUREȘTI

Citește și...