Povestea lui Șuier, câinele polițist care va fi vedeta defilării de 1 Decembrie

Autor: Alina S.
Publicat: 26/11/2019 | 11:23

Câinele polițist Șuier a devenit vedetă pe rețelele de socializare și va fi prezent la defilarea organizată de 1 Decembrie, Ziua Națională a României. Află care este povestea lui Șuier și de unde vine numele lui

Ministerul Afacerilor Interne va aduce la parade de 1 Decembrie, de la Arcul de Triumf din Capitală, pe lângă tehnică militară, şi câini de serviciu. Printre aceștia, vedeta va fi câinele polițist Șuier, atracția paginii de Facebook a MAI

Povestea lui Șuier, câinele polițist

Patrupedul, un ciobănesc german de culoare neagră, este la Centrul Chinologic de la Sibiu al Ministerului Afacerilor Interne şi s-a specilizat în detectarea de diferite substanţe. Şuier a devenit partenerul poliţistului Lucian Bosânceanu, iar în prezent, cei doi petrec 10 ore în fiecare zi. A participat la zeci de misiuni până acum, inclusiv la celebrul festival UNTOLD de la Cluj-Napoca, acolo unde a fost dus pentru a-i depista pe cei care au asupra lor droguri.

„Nu a ştiut să latre de mic, la început scotea un şuierat şi de asta i-am pus numele Şuier. Este partenerul meu de când era pui. Executăm multe misiuni împreună”, a declarat ag. şef Lucian Bosânceanu.

Şuier s-a transformat în câinele vedetă al Ministerului de Interne după o postare pe pagina oficială a MAI, înainte de festivalul Untold, atunci când poliţiştii i-au prevenit pe cei care aveau de gând să încalce legea că Şuier are mirosul… foarte fin.

Suier caine politist la Electric Castle
Cainele politist Suier a fost prezent la Electric Castle

”Întrebare primită pe Facebook MAI:
– Veți merge și la #Untold?
Răspuns:
– Ar fi păcat să nu mergem! Iar Șuier ne va însoți. Are 3 ani și este antrenat în mai multe domenii.
Dacă vreți să faceți poze cu el o să fie bucuros.
Dar să știți că are mirosul fin… FOARTE FIN!

Pe 2 august ne vedem la #Untold!”- a fost postarea despre Șuier care a devenit virală.

Lucian Bosânceanu a spus că, după pensionarea lui Șuier, îl va lua la el acasă. ”Suntem parteneri și stăpânul lui are întâietate în caz de pensionare. Nu îl voi lăsa pe stradă, ci va veni cu mine acasă”, a spus acesta.

Câinele polițist Șuier și motanul Colonelu’, atracția de pe pagina MAI

Dar câinele polițist Șuier nu este singurul patruped vedetă pe pagina de Facebook a MAI. Și iubitorii de pisici au un reprezentant de seamă, pe motanul Colonelu‘, care este atracția tururor iubitorilor de animale, dar mai ales a copiilor.

De curând, pe pagina MAI a fost postată dorința unei eleve de le cunoaște pe cele două animale.

Motanul Colonelul
Motanul Colonelul, atractia copiilor

“Bună ziua! Numele meu este Indirra, am 9 ani și sunt din București. Când voi crește mare vreau să fiu polițistă. Până atunci v-aș ruga să mă ajutați să-i cunosc pe #Șuier și pe #Colonelu‘, pe care îi iubesc foarte mult. Vă mulțumesc!” – așa a sunat mesajul pe care ni l-a trimis probabil unul dintre cei mai tineri prieteni ai paginii noastre.
Și, pentru că am vrut să-i îndeplinim cât mai repede dorința, astăzi, Indirra și-a făcut temele sub atenta supraveghere a Colonelului… Cu siguranță, de data aceasta temele au fost făcute cu bucurie.
Cât despre Șuier, pe el îl va putea întâlni pe 1 Decembrie, când va fi prezent la Arcul de Triumf. Toți cei care vor veni să îl salute vor avea parte și de o surpriză din partea lui, dar… toate la timpul lor!

Citește și: CUM VA FI VREMEA DE 1 DECEMBRIE, DE ZIUA NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI

Citește și...