Acasă » Exclusiv » Ce s-a întâmplat cu băiețelul de 9 ani care și-a ucis bunica. Puștiul a fost ”înfiat” de… + multe alte amănunte în premieră

Ce s-a întâmplat cu băiețelul de 9 ani care și-a ucis bunica. Puștiul a fost ”înfiat” de… + multe alte amănunte în premieră

De: Keva Iosif 07/09/2019 | 22:43
Ce s-a întâmplat cu băiețelul de 9 ani care și-a ucis bunica. Puștiul a fost ”înfiat” de… + multe alte amănunte în premieră

Cazul delicat, însă extrem de grav, care în urmă cu aproximativ un an a șocat toată România, a avut o evoluție surprinzătoare. CANCAN.RO, site-ul nr. 1, a aflat că băiatul de 9 ani, din București, care și-a ucis bunica, nu a beneficiat ulterior de o îngrijire specială din partea părinților, așa cum se angajase în fața autorităților, iar copilul a ajuns într-un centru de plasamanet! 

Nenorocirea a avut loc în luna octombrie a anului trecut, atunci când un apel la 112 anunța că o femeie în vârstă de 70 de ani a fost ucisă de nepotul ei, în vârstă de 9 ani. Copilul mai era în casă împreună cu un frate mai mic, care dormea, atunci când a luat un cuțit și a înjunghiat-o pe bătrână, și asta pentru că i-a interzis să mai stea la calculator, având teme de făcut.

Chiar dacă vorbim despre o crimă, băiatul nu a ajuns după gratii, deoarece copii până în 14 ani nu răspund penal pentru faptele lor.

Mama băiatului a intrat în comă. Atunci au început problemele

CANCAN.RO, site-ul nr. 1, a aflat că problemele în familia minorului au început să apară după ce mama lui a întâmpinat probleme grave de sănătate, iar cei doi frați au rămas în îngrijirea tatălui, care i-a supuși mai multor abuzuri fizice și psihice.

”… conform raportului psihologic de analiză a dinamicii psihotraumatice efectuat de Cabinet Individual de Psihologie A_______ R_____ D______, la vârsta de aproximativ 1 an a minorului R____, respectiv 2 ani a minorului D_____, mama s-a îmbolnăvit brusc de meningo-encefalită autoimună, a intrat în comă, a fost spitalizată apoi în tară și în străinătate pentru tratament și recuperare, perioadă în care copiii au rămas în grija tatălui și bunicii paterne, fiind expuși abuzului fizic și psihic între cei doi adulți, ca și al adulților față de minori. În urma bolii, mama a rămas cu o pareză la mâna stângă.
După întoarcerea mamei în familie au apărut conflicte între soți, iar tatăl a plecat din domiciliul conjugal cu minorii, pe care i-a dus în alt oraș, la bunica paternă.
Prin hotărârea de divorț domiciliul minorilor a fost stabilit la mamă, care a luat copiii s-a mutat din Mogoșoaia în apartamentul cu 2 camere al bunicii materne.
După divorț, copiii au fost expuși în continuare relației conflictuale între membrii familiei, relația dintre copii s-a deteriorat masiv din cauza comportamentului fratelui mai mare, ambii copii au avut o relație instabilă cu tatăl.
În luna mai 2019, într-un acces necontrolat de furie, minorul D_____ A_____ a înjunghiat-o în zona gâtului pe bunica maternă pentru că aceasta îi cerea să își facă temele și să renunțe la activitatea pe calculator, eveniment în urma căruia bunica a decedat.
Minorul R____ a văzut corpul neînsuflețit al bunicii și a aflat că aceasta a fost ucisă de fratele mai mare, fiind trezit din somn într-o casă plină de poliție și medici SMURD”.

După această nenorocire, băiatul care și-a ucis bunica, împreună cu mama lui și fratele mai mic, au stat pentru o perioadă într-un centru maternal, după care li s-a stabilit domiciliul legal la adresa mamei, evident, cu un program de consiliere și tratament pe care erau nevoiți să-l urmeze. S-a stabilit ulterior, în urma unui control, că acest lucru nu s-a întâmplat, iar cei trei locuiau în casa tatălui! Asta a făcut ca minorul care a comis crima să fie luat de lângă familie și internat din nou într-un centru de plasament, apreciindu-se că mama poate avea grijă în continuare doar de băiatul cel mic.

Așadar, ”la data de 17 decembrie 2018 s-a depus la Tribunalul București cererea de instituire a măsurii de protecție specială a plasamentului de urgență pentru cei doi copii, cerere admisă în parte de instanța de judecată întrucât s-a apreciat că mama este capabilă să se ocupe de copilul cel mic, dar plasamentul în regim de urgență într-un serviciu de t__ rezidențial se justifică în privința lui D_____, fiind impus de afecțiunile psihiatrice de care copilul suferă și de refuzul tatălui de a colabora la aplicarea soluțiilor propuse de specialiști”, se arată în motivarea instanței.

Cât privește durata în timp a acestei măsuri provizorii, cu toate că intimata-reclamantă a arătat că instituirea măsurii plasamentului de urgență se impune până când „climatul f_______ va corespunde nevoilor specifice ale c________”, explică judecătorii Curții de Apel București.

Părinții nu au respectat tratamentul băiatului

De asemenea, CANCAN.RO, site-ul nr. 1, a aflat că tatăl celor doi copii s-a opus, de asemenea, ca aceștia să mai meargă la școală, inclusiv să urmeze consiliere psihologică.

Urmare a faptei minorului D_____ și presiunilor părinților colegilor de școală, minorul nu a mai putut frecventa școala la care mergea înainte de înjunghierea bunicii, situația fiind similară și pentru fratele mai mic, R____.

În prezent, minorii nu sunt școlarizați, deoarece tatăl s-a opus la înscrierea copiilor la Școala identificată de DGASPC și Inspectoratul Școlar aflată în proximitatea Centrului (raport psihosocial privind pe minorul R____), iar Școala Gimnazială „Sf. N______” a refuzat înscrierea copiilor în contextul în care tatăl face declarații mass-media referitoare la situația familiei iar colectivul de părinți al școlii se opune școlarizării minorului D_____ A_____ la această unitate de învățământ, exprimându-și îngrijorarea față de siguranța propriilor copii”. 

Din întreaga motivare a soluției pronunțate rezultă că ”situația actuală a familiei D________ a fost generată atât de problemele de sănătate ale minorului D_____ A_____ cât și de o succesiune de evenimente dintre care unele independente de voința părților (îmbolnăvirea gravă a mamei de o boala autoimună și refacerea dificilă și îndelungată a acesteia cu remanența unor sechele fizice) iar altele generate de acestea, respectiv deteriorarea relațiilor de familie, relație tensionată între părinți pentru o perioada îndelungata de timp, s.a”, se arată tot în motivare.

Cine deține dovezi sau informatii despre acest joc interesant ne poate scrie la [email protected] sau, pe Whatsapp, la 0741 CANCAN (226.226)

 

 

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Turist italian, rămas fără cuvinte după ce a văzut ce mașini au oprit la un semafor, în BUCUREȘTI: „Este absurd!”
Turist italian, rămas fără cuvinte după ce a văzut ce mașini au oprit la un...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără decât fostul luptător și interlop
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Nadia Comăneci, apariție incredibilă! La brațul cărui bărbat celebru a fost văzută în București
Nadia Comăneci, apariție incredibilă! La brațul cărui bărbat celebru a fost văzută în București
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Ce s-a ales de Petru Buiuca, primul câștigător „MasterChef România”. Pe ce a cheltuit marele premiu câștigat în 2012
Ce s-a ales de Petru Buiuca, primul câștigător „MasterChef România”. Pe ce a cheltuit marele...
El i-a luat locul în clan lui Costel Condureanu! „Stăpânul Moldovei” va di înmormantat regește
El i-a luat locul în clan lui Costel Condureanu! „Stăpânul Moldovei” va di înmormantat regește
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr record de soldați condamnați pentru crimă
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub podeaua din bucătărie o comoară
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Sore, detalii despre actualul ei iubit! Artista își dorește să facă al doilea copil cu el: „Verdictul final...”
Sore, detalii despre actualul ei iubit! Artista își dorește să facă al doilea copil cu...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi? „Sunt curios care este comportamentul tău când ești cu o persoană la care nu ții atât de mult.”
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Tatăl lui Sebi, unul dintre tinerii uciși de Vlad Pascu, a ajuns la spital în timpul protestului din Piața Victoriei
Tatăl lui Sebi, unul dintre tinerii uciși de Vlad Pascu, a ajuns la spital în...
"Unde mai joc și eu la aparate?!" Vieţile românilor care s-au trezit într-o nouă realitate,...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli pârjoliti, două…
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Cum continuă YouTube lupta cu adblokerele?
Cum continuă YouTube lupta cu adblokerele?
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Abia acum s-a aflat! Cum a ajuns Cătălin Moroșanu să-i fie naș lui Jador: „Îi cunosc aproape toate iubitele, dar cu ea...”
Abia acum s-a aflat! Cum a ajuns Cătălin Moroșanu să-i fie naș lui Jador: „Îi...
Fructul care te scapă de stres dacă îl miroși. Are proprietăți uimitoare și e o bombă de vitamine
Fructul care te scapă de stres dacă îl miroși. Are proprietăți uimitoare și e o...
Creatura care poate zbura 10 luni fără să se oprească. Este deseori confundată cu o pasăre care trăiește și în România
Creatura care poate zbura 10 luni fără să se oprească. Este deseori confundată cu o...
Vor dispărea BANCNOTELE definitiv?! Moment de cotitură în lumea banilor
Vor dispărea BANCNOTELE definitiv?! Moment de cotitură în lumea banilor
Câştigător Survivor România 2024. Jador a scăpat porumbelul, surpriză uriaşă!
Câştigător Survivor România 2024. Jador a scăpat porumbelul, surpriză uriaşă!
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele interne
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Devine obligatoriu din 6 iulie! Dispozitivul pe care trebuie să-l aibă mașinile la bord
Devine obligatoriu din 6 iulie! Dispozitivul pe care trebuie să-l aibă mașinile la bord
Rusia va ataca NATO. Anunțul care punea lumea pe jar
Rusia va ataca NATO. Anunțul care punea lumea pe jar
BANCUL ZILEI | Leul și furnica grăbită
BANCUL ZILEI | Leul și furnica grăbită
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a ţinut-o ascunsă
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al...
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de la Taverna Racilor într-o singură zi
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de...
"A tăiat acea bucată de intestin, de 12 centimetri, unde se afla tumora". Dan Ciotoi,...
Cum i-a dat Anamaria Prodan peste nas lui Laurențiu Reghecampf. Cadou de peste 100.000€ pentru Sarah
Cum i-a dat Anamaria Prodan peste nas lui Laurențiu Reghecampf. Cadou de peste 100.000€ pentru...
Orașul din România în care s-a lansat la apă o navă de pasageri. Va face curse de miercuri până duminică
Orașul din România în care s-a lansat la apă o navă de pasageri. Va face...
Taurii și Racii chiar au dat lovitura! Minerva a dezvăluit ce zodii vor străluci în luna mai 2024
Taurii și Racii chiar au dat lovitura! Minerva a dezvăluit ce zodii vor străluci în...