Ce s-a văzut pe imaginile surprinse de camerele de supraveghere atunci când Luiza Melencu a urcat în mașina lui Gheorghe Dincă

Autor: A.N.
Publicat: 11/08/2019 | 19:19
Ce s-a văzut pe imaginile surprinse de camerele de supraveghere atunci când Luiza Melencu a urcat în mașina lui Gheorghe Dincă

Ce s-a văzut pe imaginile surprinse de camerele de supraveghere atunci când Luiza Melencu a urcat în mașina lui Gheorghe Dincă. Avocatul familiei, Tonel Pop, a făcut dezvăluirea.

Luiza Melencu, adolescenta care a dispărut în luna aprilie, după ce a fost luată la ocazie de presupusul criminal Gheorghe Dincă, vorbea la telefon în momentul în care s-a urcat în mașina inculpatului. (CITEȘTE ȘI: CĂUTĂRI DE PROBE NOI ÎN CASA LUI DINCĂ. AVOCATUL FAMILIEI LUIZEI: ”ARE MULTE POZE, AVEA O OBSESIE”)

„Pe camera de supravegheri din zonă a fost surprinsă Luiza care ieșise de la o unitate de unde trebuia să scoată bani trimiși de mama sa. Luiza vorbea la telefon, probabil de aceea nici nu a fost atentă la persoana care s-a oprit să o ia la ocazie. Acest individ din ce știu eu, a trecut, a văzut-o și a întors mașina pentru a o lua. Ea ar fi putut observa această manevră, poate i s-ar fi părut dubioasă și poate nu urca în această mașină a groazei”, a declarat Tonel Pop, avocatul familiei Melencu, la Antena 3.

După ce Alexandru Cumpănașu, unchiul Alexandrei, a acuzat modul în care se comportă anchetatorii, spunând că familia Alexandrei nu a fost anunțată care este motivul audierii de joi, acum și avocatul familiei Luizei, cealaltă fată dispărută, face acuzații grave la adresa procurorilor. (VEZI ȘI: MAMA LUIZEI MELENCU, APEL DISPERAT: ”VĂ RUGĂM FRUMOS SĂ NU SE MUȘAMALIZEZE”)

Procurorul DIICOT care instrumentează cauza, cel puțin pe aspectul unde e casa groazei, adică în Caracal, au inventat, e în premieră în România, nu mai există acest act, un fel de rechizitoriu prin care ne puneau în vedere și ne ridicau toate textele de lege, în sensul de a nu putea să spunem sau să facem absolut nimic legat de acest caz. Nu e vorba de o propoziție sau o frază, așa cum se face atunci când ți se prezintă niște acte.

Atunci când primești niște acte, semnezi că ai primit documentația și că menții secretul profesional. E vorba de o simplă propoziție. Pentru acest caz au inventat un întreg referat, un rechizitoriu, au inventat o chestie care nu există în statul român. Vor să ne închidă gura ca să nu mai vorbim despre acest caz. Am cerut o copie de pe acest document și au refuzat, au amânat, după ce l-am semnat. Tot nu mi-au dat o copie. Am semnat, cu observația că mă supun jurisprudenței CEDO, pentru că CEDO prevalează tuturor normelor și invențiilor trecute acolo și atunci există decizii CEDO. Dacă cazul e de interes național, depășește limitele unui caz normal, avocații au dreptul și nu pot fi blocați să expună lucruri”, a declarat Tonel Pop la Antena 3.

 

Citește și...