Ce salariu are un jandarm! Cât încasează lunar

Publicat: 16/08/2018 | 10:20

Cei care aleg să urmeze o carieră într-o institiție de forță aparținând Ministerului Afacerilor Interne, se bucură de bucură de un venit stabil și sigur, care reprezintă una dintre principalele motivaţii pentru tinerii ce vor să rămână în ţară şi să lucreze la stat.

Veniturile la încadrare variază în funcţie de grad, funcţie, pregătire şi nu în ultimul rând, de structură. Tinerii care vor să urmeze şcolile de subofiţeri jandarmi sau aleg Academia pentru a deveni ofiţeri ai acestei arme trebuie să ştie că restricţiile impuse de statutul militar al structurii sunt contrabalansate de solde care, la bază, nu depăşesc 2.500 de lei.

Citește și: Adevărul din spatele pozei postate de Jandarmeria Română pe Facebook! Ce i-au spus copiii jandarmului

Conform informaţiilor furnizate de comandamentul Jandarmeriei Galaţi, un tânăr subofiţer, absolvent de şcoală militară, primeşte, la încadrare, 1.830 de lei, în vreme ce un ofiţer proaspăt absolvent este remunerat cu 2.379 de lei, scrie viata-libera.ro.

Ce salariu are colonelul Cătălin Paraschiv

Ultima declarație completată demonstrează ce avere are bărbatul care i-ar fi coordonat pe jandarmi. În calitatea sa de comandant al UM 0465 București, Paraschiv a completat actul respectiv, precizând că a încasat, ca ofițer, un venit anual de 110.555 de lei, adică a castigat 9213 de lei pe lună. “Bărbatul în alb“ deține două mașini, un Citroen, fabricat în anul 2017 și un Matiz, din 2004.

Paraschiv mai deține un teren agrigol de 2500 metri pătrați, cumpărat în anul 2007, unul intravilan de 1100 metri pătrați, cumpărat în 2011, pe care este construit o vilă cu o suprafață de 220 de metri pătrați. Bărbatul a mai achiziționat în 2015 și un apartament de 80 de metri pătrați. (Citește AICI mai multe)

Citește și...