Acasă » Știri » Sport » Ce se întâmplă acum cu băiatul fostului fotbalist Cosmin Paşcovici, diagnosticat cu o boală necruţătoare. „Era o legumă, iar acum…”

Ce se întâmplă acum cu băiatul fostului fotbalist Cosmin Paşcovici, diagnosticat cu o boală necruţătoare. „Era o legumă, iar acum…”

De: Cancan 22/04/2017 | 19:30

Denis, fiul lui Cosmin Paşcovici, fost campion cu Dinamo în 2007, luptă pentru viaţa sa. Diganosticat cu cancer, micuţul a suferit mai multe operaţii pe creier, iar acum se află în perioada de recuperare. CANCAN.RO vă prezintă ultimele detalii despre starea de sănătate a copilului de 12 ani .

După 13 operaţii pe creier şi zeci de şedinţe de chimioterapie şi radioterapie, Denis, fiul fostului fotbalist Cosmin Paşcovici, se recuperează aproape incredibil. Mama, Ionela Adina, este încântată de progresele pe care le face copilul. Cel mai mult o impresionează forţa de luptă pe care o arată puştiul care a suferit prima intervenţie chirurgicală când nici nu împlinise doi ani (Fiului lor i-a fost descoperita o tumora pe creier, iar acum traiesc o mare bucurie! Minune in familia fotbalistului Pascovici).
 
„Anul trecut, în aprilie, a intrat în comă şi am stat cu el în spital timp de şase luni. În septembrie ne-am externat. Am recuperat foarte mult în această perioadă pentru că era legumă când am ieşit din spital. În primul rând, nu mai are nevoie de tubul de oxigen pentru a respira, acum trage pe canulă, respiră singur. Plus că a început să şi mişte. Îl forţez să tragă pe nas, fac exerciţii cu el în acest sens. A început să păşească, îşi poate ţine capul drept. Nu ne aşteptam la o astfel de evoluţie. Este prezent, urmăreşte, îşi face simţită prezenţa. Fac exerciţii tot timpul cu el. Din păcate, nu poate să vorbească. Dar, de exemplu, când eu sunt în bucătărie, iar el este singur, începe să facă zgomot, îmi semnalează că este ceva în neregulă. Când îi pun dopul la canulă, îl aud cum plânge şi tuşeşte”, a spus Ionela pentru CANCAN.RO.
 
Din păcate, crizele de epilepsie nu-i dau pace lui Denis. Care, din nefericire, nu poate înghiţi singur alimente. „De cancer, s-a vindecat în 2008, însă cinci ani după este, încă, în diagnostic. Nu poţi spune că eşti sănătos sută la sută. Din păcate, are crize de epilepsie repetate. Medicamentele nu prea l-au ajutat să scape de ele. Denis poate răci chiar şi de la un simplu strănut. Îi mai fug ochişorii şi îi cade capul. Nu poate înghiţi mâncare, are un furtun în burtică. Îi dau alimentaţie artificială. Este bine, totuşi, că acum poate respira singur. Eu şi soţul ne gândeam cu groază ce ne facem dacă va cădea curentul când respira cu mască”, a povestit doamna Paşcovici pentru CANCAN.RO.
 
Ionela este decisă să vină cu Denis în Capitală pentru a găsi un medic specialist în traheostomie. „Acum râde, se bucură, bate din pamne când o vede pe sora lui, ştie când vine doctorul kinetoterapeut. Atunci se supără pentru că îl doare, suferă foarte mult când face exerciţiile. Dar este spre binele lui. Aştept cu nerăbdare să se încălzească pentru a veni cu el la Bucureşti. Vreau să găseasc un medic foarte bun care se pricepe la traheostomie şi să scape, astfel, de plasticul din gât. Din păcate, refuză orice pe gură, nu vrea nimic”, a spus Ionela. 
 
Mama lui Denis a dezvăluit şi cât costă tratamentul lunar al copilului. „Cheltuim, lunar, în jur de 100 de milioane de lei vechi. Dar suma variază. Uite, spre exemplu, a avut o răceală, iar un flacon de medicamente costa 250 lei. Şi a avut nevoie de multe astfel de flacoane. Deci faceţi şi voi un calcul să vedeţi la ce sumă s-a ajuns. Deci nu e ceva fix. Camera lui arată ca un salon de spital dotat cu tot ce trebuie. Abia aştept să-l scot afară. Imediat cum temperatura ajunge la 18-19 grade, l-am scos. O să-l pun într-un cărucior, o să-i pun o eşarfă la gât sau îl înfăşor într-un hanorac, văd eu… Dar vreau să-l scot la aer. Se va bucura foarte mult, abia aşteaptă”, a mărturisit Ionela. 
 
Pentru o perioadă, Cosmin Paşcovici, fost campion cu Dinamo în urmă cu zece ani, a muncit pe tractor într-un sat de lângă Bordeaux, unde a plantat viţă de vie. A renunţă, însă, la contractul din Franţa şi a preferat să revină în România pentru a fi alături de Denis (S-a trezit din comă după 2 luni! Băieţelul fotbalistului Cosmin Paşcovici i-a uimit pe medici).
 
„Cosmin nu mai lucrează în Franţa, nu s-a mai dus. Este în ţară, ne îngrijim amândoi de Denis. Soţul meu este antrenor în Divizia D, la Comana. Are acolo un salariu, prime de joc… Ne descurcăm. Facem tot posibilul ca lui Denis să nu-i lipsească nimic. Este foarte bine că suntem amândoi acasă. Păi eu am 48 de kilograme, iar copilul 40 de kilograme. Îmi era greu să-l susţin singură. Cosmin se ocupa acum de tot, este prezent la şedinţele de recuperare, îl ajută, este altceva. Păi ce rezolvam dacă se ducea si muncea undeva pe 30 de milioane? Stătea acolo opt ore pe zi şi trebuia să angajăm pe cineva. Şi îi dădeam 20 de milioane şi nu aveam garanţia că se ocupă de Denis. Aşa, soţul meu aduce 15 milioane în casă şi este tot timpul aici”, a spus Ionela pentru CANCAN.RO. 
 
Ionela este recunoscătoare lui Dumnezeu că Denis este mai bine. Visează ca, în cele din urmă, băieţelul ei să ducă o viaţă normală. Debordează de optimism. Dar anunţă: „Nu vrem nimic. Nu facem parte din acea categorie. Ne descurcăm cum putem. Important este ca Denis să-şi revină. Şi vom face tot ce ne stă în putinţă pentru asta. Chiar vă rog să postaţi cât de multe fotografii cu Denis. Pentru că nu-mi este ruşine cu copilul meu. Am cel mai frumos băiat!”.
Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Cât costă un kilogram din primele CĂPȘUNI româneşti, apărute deja în pieţe. Nu sunt chiar pentru orice buzunar
Cât costă un kilogram din primele CĂPȘUNI româneşti, apărute deja în pieţe. Nu sunt chiar...
FOTO. Cum a ajuns să arate Ileana Lazariuc, fosta noră a lui Țiriac, la 42 de ani!
FOTO. Cum a ajuns să arate Ileana Lazariuc, fosta noră a lui Țiriac, la 42...
DECIZIA FINALĂ luată de familia lui Corduneanu! Ce s-a întâmplă cu sicriul în care se află trupul interlopului
DECIZIA FINALĂ luată de familia lui Corduneanu! Ce s-a întâmplă cu sicriul în care se...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au cunoscut celebritatea
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Zodia care nu se dă niciodată bătută, indiferent cât de grea este viața
Zodia care nu se dă niciodată bătută, indiferent cât de grea este viața
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al bărbatului era coborât în groapă?
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce...
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu amanta rusoaică la Moscova
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu...
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub podeaua din bucătărie o comoară
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
Marilu Dobrescu și Iustin s-au despărțit! Motivul terifiant din spatele separării: „Am început să am psihoze”
Marilu Dobrescu și Iustin s-au despărțit! Motivul terifiant din spatele separării: „Am început să am...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre ei doi: „Virginia, chiar nu mă șochează nimic în lumea asta, crede-mă.”
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
El i-a luat locul în clan lui Costel Condureanu! „Stăpânul Moldovei” va di înmormantat regește
El i-a luat locul în clan lui Costel Condureanu! „Stăpânul Moldovei” va di înmormantat regește
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma uriaşă e plătită de o companie a familiei conducătoare din Emirate
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
SWIPE-UL care epuizează bateria iPhone-ului. Mulți utilizatori fac acest gest
SWIPE-UL care epuizează bateria iPhone-ului. Mulți utilizatori fac acest gest
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
S-a aflat! Cum a ajuns Cătălin Moroșanu să-i fie naș lui Jador: „Îi cunosc aproape toate iubitele, dar cu ea...”
S-a aflat! Cum a ajuns Cătălin Moroșanu să-i fie naș lui Jador: „Îi cunosc aproape...
Cristina Demetrescu anunță noroc mare și schimbări pentru 5 zodii. Vine o perioadă neașteptată peste acești nativi până la sfârșitul lui aprilie
Cristina Demetrescu anunță noroc mare și schimbări pentru 5 zodii. Vine o perioadă neașteptată peste...
Fabrica din România care produce pe bandă rulantă. Produsele pe care românii le adoră se vând în toată țara și sunt mai bune decât cele din import
Fabrica din România care produce pe bandă rulantă. Produsele pe care românii le adoră se...
Va fi obligatoriu pentru mașinile pe benzină sau motorină. Intră în vigoare din 1 mai
Va fi obligatoriu pentru mașinile pe benzină sau motorină. Intră în vigoare din 1 mai
Bănică Jr şi Lavinia Pîrva, anunț neașteptat după 7 ani de relaţie: Am considerat că adevărul o să iasă la iveală!
Bănică Jr şi Lavinia Pîrva, anunț neașteptat după 7 ani de relaţie: Am considerat că...
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele interne
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Românii, OBLIGAŢI să dea bani. Va fi lege în 2025: Au de unde
Românii, OBLIGAŢI să dea bani. Va fi lege în 2025: Au de unde
Serviciul militar obligatoriu în România. Ce tactică adoptă țara noastră
Serviciul militar obligatoriu în România. Ce tactică adoptă țara noastră
Smoothie poate crește riscul de DIABET, avertizează medicii nutriționiști. Care sunt alternativele
Smoothie poate crește riscul de DIABET, avertizează medicii nutriționiști. Care sunt alternativele
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în weekend!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului...
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă din timpul căsniciei cu Alina Sorescu:
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
Ce salariu ar primi chefii Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu de la Pro TV. Suma pentru care a lăsat în urma „Chefi la cuțite”
Ce salariu ar primi chefii Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu de la Pro TV. Suma pentru...
Peștele ieftin și bogat în vitamina D pe care îl găsești în toate supermarketurile din România. Nutriționistul Cristian Mărgărit îl recomandă: ”Este un miracol pentru imunitate”
Peștele ieftin și bogat în vitamina D pe care îl găsești în toate supermarketurile din...
Gigantul care deschide o nouă fabrică în România. E aproape de București, oferă 200 de locuri de muncă
Gigantul care deschide o nouă fabrică în România. E aproape de București, oferă 200 de...