Ce spun psihologii despre învățătoarea care i-a atacat pe elevi cu spray lacrimogen

Autor: A.N.
Publicat: 12/09/2019 | 20:56
Ce spun psihologii despre învățătoarea care i-a atacat pe elevi cu spray lacrimogen

Ce spun psihologii despre învățătoarea care i-a atacat pe elevi cu spray lacrimogen.

Un psiholog a explicat de ce profesoara, în vârstă de 42 de ani, a fost capabilă de un asemenea gest. Femeia a câștigat recent postul de profesor suplinitor la școala din comuna Santău, județul Satu Mare. Directorul școlii a luat deja măsuri în privința gesturilor cadrului didactic.

Psihologul Keren Rosner a explicat care sunt motivele din spatele gestului șocant al învățătoarei și mai ales cum vor putea să depășească minorii trauma suferită la școală.

„Există niște teste care se aplică în cazul profesorilor cel puțin o dată pe an la care pot fi într-adevăr răspunsuri care nu sunt sincere și atunci interpretarea nu este corectă. Nu era persoană potrivită pentru rolul de dascăl fiind instabilă emoțional și cu un comportament dezorganizat (…) Pregătirea este foarte importantă în cazul elevilor, însă calitatea umană și echilibrul psihic contează în egală măsură, dacă nu cumva mai mult. Atitudunea profesorilor față de elevi poate fi cu repercusiuni pe durata întregii vieți”, a declarat psihologul, pentru libertatea.ro.

Purtătorul de cuvânt al IJP Satu Mare, Paula Cochera, a declarat, pentru Mediafax, că incidentul a avut loc la școala gimnazială din Santău, unde o învățătoare a atacat cu spray lacromigen doi elevi, de 6 și 7 ani.

”Am fost sesizați că o învățătoare la oră a pulverizat spray lacrimogen către doi elevi, de 6 și 7 ani, unul în clasa pregătitoare și altul în clasa a I-a pe motiv că au deranjat la oră. Femeia a fost reținută și urmează să fie prezentată instanței pentru măsurile legale”, a declarat Paula Cochera.

Citește și...