Ce veste pentru elevi! O grămadă de zile libere până la vacanța de vară!

Publicat: 08/11/2018 | 17:07

Pe 2 februarie 2019 va începe vacanța intertrimestrială și se va încheia pe data de 10 a aceleiași luni. Elevii vor mai avea vacanță de pe 20 aprilie până pe 5 mai – vacanță de primăvară. Nici de sărbătorile legale elevii nu vor veni la școală.

Iată care sunt zilele libere de sărbători legale:

30 noiembrie – Sfântul Andrei

24 ianuarie – Ziua Unirii Principatelor Române

1 mai – Ziua Muncii

17 iunie-Rusalii 

Prin urmare, elevii au 34 de zile de zile fără școală, exceptând sâmbetele și duminicile.

Clasele terminale din învățământul primar și liceal au chiar mai multe zile libere pe care le vor folosi că să se pregatesca pentru examenele naționale. Pentru clasă a XII-a anul școlar se încheie în data de 31 mai 2019, iar pentru clasă a VIII-a, în data de 7 iunie 2019.

5 zile, programul național ”Școală altfel!”

De asemenea, elevii nu vor face ore nici în timpului programul național “Școală altfel”, care are o durată de 5 zile consecutive lucrătoare în timpul anului școlar și poate fi derulat în perioadă 1 octombrie 2018-31 mai 2019, pe bază unei planificări ce rămâne la decizia școlilor. Desfășurarea programului “Școală altfel” nu coincide cu perioadă alocată susținerii tezelor semestriale, scrie antena1.ro.

E jale în școli pentru mulți elevi! S-a dat lege! Cine face asta, riscă exmatricularea!

Mai mult, școlile și inspectoratele școlare vor marca prin manifestări specifice ziua de 5 iunie-Ziua Învățătorului, în măsură în care, prin contractul colectiv de muncă aplicabil, nu este instituită că zi nelucratoare.

Ultima zi din anul școlar 2018-2019 este pe 14 iunie, când elevii intră în vacanță de vară.

Citește și...