Ce vitamină recomandă medicii persoanelor aflate în izolare la domiciliu din cauza pandemiei. ”Vă menține mușchii sănătoși”

Publicat: 24/04/2020 | 07:45
Ce vitamină recomandă medicii persoanelor aflate în izolare la domiciliu din cauza pandemiei. ”Vă menține mușchii sănătoși”

Izolarea la domiciliu vine ”la pachet” și cu un alt mare dezavantaj, nu doar cu lipsa interacțiunii sociale sau a efortului fizic. Medicii accentuează și asupra faptului că oamenii pot avea deficit de vitamina D din cauza lipsei prelungite de expunere la soare.

În astfel de condiții, specialiștii recomandă suplimentele de vitamina D în perioada izolării la domiciliu din cauza crizei medicale, pentru ca sistemul imunitar să nu aibă de suferit pe termen lung.

„Luați 10 miligrame de Vitamina D pe zi pentru a vă menține oasele și mușchii sănătoși”, este mesajul transmis de specialiștii din Marea Britanie.

(CITEȘTE ȘI: O MAMĂ ASIMPTOMATICĂ ȘI-A INFECTAT 17 DIN CEI 18 COPII CU NOUL CORONAVIRUS: ”ȘTIAM CE VA URMA…”)

Dar aceiași specialiști au mai transmis și că nu există informații care să demonstreze că vitamina D ar ajuta la scăderea riscului de a contracta COVID-19. Vitamina D are rolul de a menține nivelurile optime de calciu și fosfor în organism, ceea ce contribuie la sănătatea oaselor, mușchilor și  dinților. Însă toate măsurile de protecție împotriva COVID-19 trebuie respectate în permanență, aportul vitaminei D fiind necesar doar fiindcă expunerea la soare, în această perioadă complicată din punct de vedere medical, este limitată.

(VEZI ȘI AICI: MAREA BRITANIE A ÎNCEPUT TESTAREA PE OAMENI A UNUI VACCIN ÎMPOTRIVA NOULUI CORONAVIRUS)