Cea mai emotionanta prima intalnire! Cum a reusit Szoby Cseh s-o lase cu gura cascata pe Carmen Tanase, la admiterea la teatru?

Publicat: 02/07/2013 | 12:33

“Grizonat usor, cu barba, pentru ca filma “Dacii”, cu o camasa neagra stransa pe corp, descheiat la trei nasturi… Probabil ca m-a observat, a venit la mine si m-a impins barbia in sus, pentru ca gura mea era cascata, realmente”.

Asa a fost, pe scurt, prima intalnire dintre Carmen Tanase si cascadorul Szoby Cseh. Cu vocea gatuita de emotie, actrita a povestit, la spectacolul de caritate cu strangere de fonduri “Alaturi de Sobi Cseh”, cat de mult a impresionat-o Szoby in anii in care i-a fost profesor si cum a invatat, de rusinea lui, sa fie curajoasa.

Carmen Tanase, pe scena, la spectacol
Carmen Tanase, pe scena, la spectacol

“Va marturisesc ca nu stiu sa vorbesc despre Szoby in numai cinci minute… Cum sa vorbesti despre intruchiparea curajului, despre intruchiparea farmecului, a generozitatii, a frumusetii in cinci minute? Cum sa pot eu sa vorbesc despre un om pe care il iubesc si il respect si care m-a invatat sa plonjez in meserie, in cinci minute?!

carmen tanase

O sa va spun doar ca atunci cand l-am vazut pe Szoby prima data in carne si oase am ramas cu gura cascata, la propriu. Eram la examenul de admitere la facultate, la proba scirsa de limba romana si Szoby ne pazea sa nu copiem si eu nu am scris jumatate de ora pentru ca am stat cu gura cascata uitandu-ma dupa el. E o imagine pe care nu am sa o uit niciodata, una din acele imagini care raman in cutiuta cu amintiri frumoase”, a spus la inceputul spectacolului Carmen Tanase.

Szoby Cseh

Emotionata, ea si-a amintit chiar si cu ce era imbracat Szoby, cand ii pazea in sala de examen. “Grizonat usor, cu barba, pentru ca filma “Dacii”, cu o camasa neagra stransa pe corp, descheiat la trei nasturi… Probabil ca m-a observant, a venit la mine si m-a impins barbia in sus, pentru ca gura mea era cascata, realmente.

Pe urma i-am devenit studenta, patru ani am lucrat impreuna in cascadorie si cu gura cascata am ramas patru ani de zile, pentru ca ce facea Szoby la orele de cascadorie sfida absolut orice regula a gravitatiei. Eu am incercat sa imi fortez limitele ca sa nu il dezamagesc, pentru ca mi-ar fi fost groaznic de rusine sa faca Szoby misto de mine. Mai bine iti dadea doua palme!

Desi este grav bolnav, marele cascador nu a putut sa-i abandoneze pe tinerii pe care-i antreneaza de ani de zile
Desi este grav bolnav, marele cascador nu a putut sa-i abandoneze pe tinerii pe care-i antreneaza de ani de zile

Am mimat multa vreme curajul, ca sa nu il dezamagesc. Pana la urma am invatat sa am curaj si pentru asta nu exista multumire in cuvinte. Acum soarta face o gluma proasta cu Szoby, dupa parerea mea, numai ca am eu impresia asa ca soarta asta a luat teapa, pentru ca Szoby nu e singur”, a mai povestit actrita.

Cei care au pus la cale spectacolul vor sa mai organizeze un alt show caritabil, in maximum o luna, la care ar putea participa si Szoby Cseh.

Szoby ne-a spus ca starea sa de sanatate este una ok
Szoby ne-a spus ca starea sa de sanatate este una ok

“Se simte mai bine! Este un lucru bun ca a fost mutat la Fundeni. Se simte mult mai bine, o sa inceapa tratamentul cu medicamentul respectiv. Trebuie sa stea in spital pana termina antibioticul, saptamana aceasta va veni acasa”, ne-a spus sotia maestrului Szoby Cseh, Simona.

In cadrul spectacolului Szoby a avut o interventie telefonica in care a spus ca este emotionat ca romanii sunt alaturi de el, iar ca in patru saptamani o sa fie ca nou.

“Nu mai am cuvinte, eu, care am inceput sa vorbesc mai mult decat Piersic la un moment dat. Nu credeam niciodata ca o sa ajung sa am nevoie sa fiu ajutat. Cei care imi cunosc viata stiu ca totdeauna am daruit.

Simona Cseh, sotia cascadorului, este mereu alaturi de maestru Szoby
Simona Cseh, sotia cascadorului, este mereu alaturi de maestru Szoby

E un sentiment pe care eu – despre care cascadorii mei din America spuneau ca sunt indistructibil – si am fost indistructibil, nu mi l-am imaginat ca il voi trai vreodata. Nu mi-am imaginat niciodata ca voi ajunge sa traiesc chestia asta. Este extraordinar ca imi sunt romanii alaturi. Am vazut pe Facebook ca ma iubesc. (…) In patru saptamani va spun ca o sa fiu nou, ca de acum ma ocup de mine”, a spus Szoby, intr-un ropot de aplauze, in interventia telefonica din spectacolul caritabil. (A.S.)

Citește și...