Cea mai mare surpriza de la BAC: o chinezoaica a luat nota maxima la Istoria Romanilor!

Publicat: 10/07/2013 | 00:30

Colegiul National “Octav Onicescu” din sectorul 4 a furnizat o surpriza la afisarea rezultatelor de la bacalaureat: cea mai mare nota, 9.38, a obtinut-o o eleva nascuta tocmai la Bejing: Wang Xiao-Lin!

Tanara a reusit sa ii surclaseze pe colegii sai romani pentru ca este extrem de munctioare si serioasa si a invatat temeinic, mai ales la istorie.

Xiao Wang nu doar invata bine, ci si arata foarte bine
Xiao Wang nu doar invata bine, ci si arata foarte bine

Cea mai mica nota luata de ea a fost 8,8 la Limba si Literatura Romana, iar cea mai mare a fost la Istoria Romanilor, mai exact nota maxima. La Geografie a reusit sa obtina nota 9.35, astfel media generala a fost de 9.38, cea mai mare din liceu.

bac

Dupa afisarea rezultatelor, contul de socializare al chinezoaicei a fost asaltat de mesaje de felicitari din partea colegilor. „Am vorbit cu doamna de istorie si era foarte mandra!”, a spus si Wang Xiao-Lin, incantat si ea de note. Secretul succesului ei sta insa in multa munca si pregatire. Ea sustine ca au facut, alaturi de profesoare, o serie de simulari inainte de examenul de bacalaureat.

Xiao are o multime de prietene in Romania, mai ales ca a facut aici si scoala generala
Xiao are o multime de prietene in Romania, mai ales ca a facut aici si scoala generala

Pe langa materiile din scoala, frumoasa asiatica stie sa vorbeasca mai multe limbi straine: chineza materna, ea fiind nascuta la Beijing, spaniola, engleza, franceza si romana!
De altfel, el nu este singura eleva de alta origine din aceasta unitate de invataman care a reusit sa treaca cu brio peste examenul maturitatii.

Un chinez a luat cea mai mare nota la Bac la un liceu din sectorul 4
Un chinez a luat cea mai mare nota la Bac la un liceu din sectorul 4

  Pe locul patru ca medie generala de absolvire a Bacalaureatului se afla Mehdhar Salwa. Tanara a reusit sa obtina un rezultat final extreme de impresionant, ea a terminat Colegiului National “Octav Onicescu” cu media de 9.21.

(A.S.)

Citește și...