Cei șapte violatori din Vaslui voiau în libertate! Judecătorii au decis să rămână închisoare

Publicat: 17/05/2018 | 14:03
Cei șapte violatori din Vaslui voiau în libertate! Judecătorii au decis să rămână închisoare

Cei șapte violatori de la Văleni, județul Vaslui, rămân în închisoare, au decis judecătorii. Pentru unul dintre aceștia s-a formulat o cerere de eliberare condiționată de către comisia specializată din cadrul Penitenciarului Vaslui, acolo unde își ispășește pedeapsa.

Decizia este definitivă și a fost luată de Tribunalul Vaslui, care a menținut hotărârea inițială a Judecătoriei, motivând că cel care a făcut cererea nu a achitat daunele morale către victimă. Ion Surleac, unul dintre cei șapte violatori din celebrul caz de la Vaslui, voia să fie eliberat condiționat, în urma ispășirii acelei fracții prevăzută de lege. Nu a avut noroc, însă! Magistrații au decis să mențină hotărârea dată inițial, pe 20 martie, de Judecătoria Vaslui, prin care era respinsă cererea tânărului din Văleni, care voia să iasă din închisoare înainte de ispășirea condamnării de șase ani de închisoare.

Tribunalul Vaslui nu au fost mai îngăduitori cu Ioan Surleac, unul dintre cei șapte violatori din celebrul caz de la Văleni, în privința eliberării sale condiționate în urma ispășirii acelei fracții prevăzută de lege. Astfel, magistrații au decis să mențină hotărârea dată inițial, pe 20 martie, de Judecătoria Vaslui, prin care era respinsă cererea tânărului din Văleni de a se libera din închisoare înainte de ispășirea integrală a condamnării dată de către instanță, respectiv șase ani de închisoare, potrivit libertatea.ro.

Ioan Surleac a ispășit trei ani calendaristici din pedeapsă, însă comisia de eliberări condiționate din cadrul Penitenciarului Vaslui a luat în calcul zilele câștigate în urma aplicării recursului recompensatoriu, adică pentru activități neremunerate.

Cei şapte tineri au violat o adolescentă din Muntenii de Sus

În noiembrie 2014, tânăra, care era elevă la Liceul Ion Mincu din Vaslui, făcea naveta cu autobuzul acasă, la Muntenii de Sus. Într-o seară, în timp ce se afla în staţia de autobuz, lângă ea a oprit Silviu Burada cu maşina şi a întrebat-o dacă nu vrea să o ducă acasă cu maşina pentru a ajunge mai repede, iar ea a acceptat fără să pună la îndoială seriozitatea acestuia, cu atât mai mult cu cât era amică cu el. Numai că în loc să o ducă acasă, individul, însoţit de un prieten, a dus-o pe un câmp la Văleni, unde şi-a mai chemat încă 5 prieteni, care au violat-o cu sălbăticie. După un proces lung, autorii au fost condamnaţi la ani grei de puşcărie.

 

Ioan Surleac, alături de alți șase tineri, a fost condamnat definitiv la șase ani de închisoare pentru viol în formă agravantă, după ce a violat o elevă pe un câmp din județul Vaslui. Sentința definitivă a fost dată în noiembrie 2015, însă cei șapte tineri fuseseră arestați preventiv cu un an mai devreme. Dar, pe 9 aprilie 2015 au fost plasați în arest la domiciliu, ca apoi, două luni mai târziu, să primească control judiciar. Cei șapte tineri au ajuns din nou pe 15 august 2015. Condamnările în cazul celor șapte violatori au fost între șase și zece ani de închisoare.

 

Citește și...