Cercetătorii au descoperit temperatura la care coronavirusul se răspândește cel mai repede

Autor:
Publicat: 26/05/2020 | 15:28
Cercetătorii au descoperit temperatura la care coronavirusul se răspândește cel mai repede

Cercetătorii au descoperit temperatura la care coronavirusul se răspândește cel mai repede. Specialiștii au aflat ce zone sunt mai predispuse răspândirii coronavirusului.

Cercetătorii de laUniversitatea Lanzhou au vrut să afle mai multe informaţii referitoare la condiţiile de mediu în care SARS-CoV-2 poate supravieţui pentru a înţelege tiparul de dispersie la nivel mondial, potrivit agenției Xinhua.

Specialiştii au cercetat impactul temperaturii ambientale asupra răspândirii globale a COVID-19, conform articolului ştiinţific ce însoţeşte studiul recent, publicat în jurnalul ştiinţific Science of The Total Environment. (CITEȘTE ȘI: VESTE DE LA MINISTRUL SĂNĂTĂȚII: ”NU SE PUNE PROBLEMA ASTA!”)

Relaţia dintre numărul de cazuri de COVID-19 confirmate zilnic şi condiţiile meteorologice, inclusiv temperatura şi umiditatea, a fost studiată pe baza datelor de la aproximativ 3,75 milioane de cazuri de COVID-19 confirmate la nivel mondial, în 185 de ţări şi regiuni, în perioada 21 ianuarie – 6 mai, potrivit a1.ro.

Ce au constatat cercetătorii

Cercetătorii au constatat că în zonele cu valori de temperatură situate între 5 şi 15 grade Celsius au fost reportate 60% dintre cazurile confirmate de COVID-19. Mai mult, aproximativ 73,8% dintre cazurile confirmate erau concentrate în regiuni cu o umiditate absolută între 3 şi 10 grame pe metru cub. (VEZI ȘI: CÂȚI OAMENI AU MURIT ÎN LUME DE CORONAVIRUS + CÂȚI S-AU TRATAT SAU SUNT INFECTAȚI)

Constatările indică faptul că SARS-CoV-2 s-a răspândit spre latitudini mai înalte şi sugerează că ar exista o zonă climatică optimă în care concentraţia de SARS-CoV-2 a sporit în mod semnificativ în mediul ambient, inclusiv pe suprafaţa obiectelor.