CFR Cluj, victorie istorică în fața lui Rennes! Calculele calificării sunt extrem de simple pentru “feroviari”!

Autor: Sabin P.
Publicat: 08/11/2019 | 06:33
CFR Cluj, victorie istorică în fața lui Rennes! Calculele calificării sunt extrem de simple pentru “feroviari”!

CFR Cluj a învins-o aseară pe Rennes cu 1-0 și a luat o opțiune serioasă pentru calificarea în primăvara europeana. “Feroviarii” s-au impus prin golul înscris în minutul 87 de venezueleanul Rondon. La doar 3 minute după golul marcat, fostul jucător al celor de la Gaz Metan Mediaș a încasat un cartonaș roșu și nu va putea juca în nici unul dintre ultimele două meciuri din Grupa E.

Formația pregătită de Dan Petrescu a excelat în primul rând în compartimentul defensiv, lituanianul reușind să facă unul dintre cele mai bune meciuri din carieră. Acesta a reușit să blocheze toate atacurile bretanilor, ce au șutatat pe poarta “vișiniilor” de 10 ori pe parcursul partidei! Acesta a fost cel mai lăudat jucător după meciul de aseară, Dan Petrescu comparând evoluția lituanianului cu prestația pe care Giedrius a avut-o împotriva ibericilor de la FC Sevilla, la Urziceni.

În celălalt meci din cadrul Grupei E, Celtic Glasgow s-a impus pe “Olimpico” cu 2-1 în fața celor de la Lazio Roma. În urma victoriei, Celtic a rămas pe prima poziție în grupă, cele 10 puncte câștigate de scoțieni asigurându-le elevilor englezului Lennnon calificarea matematică în faza următoare a competiției.

Pentru clujeni, calculele calificării sunt extrem de simple. Cele 9 puncte adunate de trupa lui „Super Dan” o pun pe CFR într-o postură favorabilă: „vișinii” se califică matematic în șaisprezecimile competiției dacă vor reuși să obțină un singur punct în ultimele 2 meciuri din grupă, cu Lazio în deplasare și cu Celtic pe teren propriu. De asemenea, CFR se poate califica și în cazul în care va fi învinsă în ambele partide, în cazul in care Lazio nu va reuși să se impună în Franța pe terenul lui Rennes.

Clasament Grupa E

1. Celtic – 10p;
2. CFR Cluj – 9p.;
3. Lazio – 3p;
4. Rennes – 1p.

Programul ultimelor 2 runde

28.11: Celtic – Rennes;
28.11: Lazio – CFR Cluj;
12.12: Rennes – Lazio;
12.12: CFR Cluj – Celtic.

Citește și...