CFR Cluj câștigă cu FCSB și urcă pe primul loc în play-off!

Publicat: 01/08/2020 | 12:59
CFR Cluj câștigă cu FCSB și urcă pe primul loc în play-off!

Campioana CFR Cluj a revenit pe primul loc al play-off-ului Ligii 1 după ce a învins-o pe FCSB cu scorul de 2-0 (0-0),  pe Arena Naţională într-un meci restant din etapa a 8-a a fazei play-off.

CFR a dominat autoritar meciul, dar s-a impus abia pe finalul partidei, prin golurile marcate de Mateo Susic (min.85) şi Cătălin Itu (min.88), ambele după erori ale portarului Andrei Vlad.

FCSB a aliniat o formaţie improvizată, cu mulţi jucători tineri, titularii Florinel Coman, Florin Tănase, Adrian Petre, Ovidiu Popescu şi Dennis Man rămânând pe banca de rezerve.

Pe lângă cele două goluri, clujenii au ratat ocazii incredibile în acest meci, în min. 33, când Ionuţ Vînă a respins în bara propriei porţi, iar apoi Ovidiu Hoban a reluat în bara transversală, acelaşi Hoban a trecut pe lângă gol în min. 65, iar Alexandru Pantea a respins de pe linia porţii (min. 85) mingea trimisă de Andrei Burcă.

„În prima repriza am avut câteva ocazii, dacă marcam ne făceam meciul ușor. Am așteptat să treacă timpul și am lovit exact când trebuia. În ziua de aazi, dacă alergi și pui osul la treabă, câștigi. Am avut o săptămână cum nu cred că am avut în viață mea. Nu reușeam să dorm, mă gândeam la toate. Îmi pare rău pentru cei care au acest virus. Am așteptat acest meci cu Craiova. Va fi care pe care. Așteptăm să jucam finala. Care e echipa mai bună să câștige campionatul. Ne strângem mana și asta e. Pentru ce am muncit un an de zile, să se câștige la masa verde? Meciurile trebuie câștigate pe teren. Eu cred că nici Astra, nici Craiova nu au nicio vină. Eu cred că așa e corect, să se joace pe teren ”, a declarat Ciprian Deac.

CFR Cluj poate obţine al treilea său titlu consecutiv de campioană cu o victorie în meciul de luni cu Universitatea Craiova. La rândul lor, oltenii  pot cuceri titlul dacă înving pe CFR, în timp ce o remiză va face ca soarta titlului să fie decisă de meciul Astra Giurgiu – Universitatea Craiova, care nu s-a putut disputa din cauza mai multor cazuri de infectare cu coronavirus din echipa giurgiuveană.