Chirurgul Vasile Cândea a murit

Autor: A.N.
Publicat: 14/01/2020 | 19:05

Ministerul Sănătății (MS) anunță trecerea în neființă a medicului Vasile Cândea, oficialii instituției caracterizându-l drept „o personalitate de prim rang în domeniul chirurgiei cardiovasculare, un profesionist desăvârșit și dascăl pentru mai multe generații”.

„Regretăm trecerea în neființă a reputatului general (r) prof.dr.Vasile Cândea, eminent chirurg român, președinte al Societății Române de Chirurgie Cardiovasculară, președinte de onoare al Academiei Oamenilor de Știință din România, director al Institutului de Boli Cardiovasculare C.C. Iliescu și Centrului de Boli Cardiovasculare al Armatei, autorul a avut  peste 750 de lucrări științifice, comunicate și publicate în reviste de specialitate din țară și de peste hotare sau la congrese, simpozioane naționale sau internaționale”, anunță MS.

Potrivit sursei citate, medicul a fost iubit de pacienții săi și a salvat mii de vieți.

„Lasă în urmă o viață de muncă, rodnică și elevată, însuflețită de vocație și pasiune, dedicată cunoașterii științifice. A fost un privilegiu pentru mine să mă număr printre elevii domnului profesor”, conform MS.

Citește și...