Cinci influencerițe au fost condamnate la doi ani de închisoare pentru postările de pe TikTok! Care sunt acuzațiile ce le-au fost aduse

Autor:
Publicat: 28/07/2020 | 17:45
Cinci influencerițe au fost condamnate la doi ani de închisoare pentru postările de pe TikTok! Care sunt acuzațiile ce le-au fost aduse

Cinci influencerițe din Egipt au fost condamnate la doi ani de închisoare, după ce au fost găsite vinovate pentru faptul că au încălcat valorilor și principiilor familiei prin postări imorale.

De asemenea, pe lângă pedeapsa cu închisoare acestea au fost și amendate cu câte 300.000 de lire egiptene, fiind acuzate și că au rulat conturi online, „încălcând valorile și principiile Egiptului, o națiune musulmană conservatoare”, potrivit Reuters. (CITEȘTE ȘI: JASON DERULO ȘI-A SPART DINȚII ÎN TIMP CE FĂCEA O PROVOCARE VIRALĂ PE TIK TOK. VIDEO ȘOCANT)

Una dintre cele cinci fete, Haneen Hossam, învârstă de 20 de ani a fost acuzată că a încurajat femeile tinere să se întâlnească cu bărbați prin intermediul unei aplicație video și să construiască relații cu aceștia, primind o taxă în funcție de numărul de urmăritori pe care îl au.

Haneen Hossam are peste un milion de urmăritori pe TikTok și Instagram. Ea a fost arestată în aprilie după ce a  promovat pe rețelele de socializare o aplicație prin care femeile ar putea câștiga până la 3.000 de dolari, furnizând videoclipuri pentru platforma de editare video Likee. Autoritățile au considerat gestul ei ca un îndemn pentru tinerele femei de a vinde sex online.

Videoclipuri indecente pe social media

La fel a pățit și Mawada al-Adham, în vârstă de 22 de ani. Ea are peste două milioane de urmăritori și a fost acuzată că a publicat fotografii și videoclipuri indecente pe social media. Tânăra a fost arestată în mai. În Egipt postările în mașini scumpe sau un dans în bucătărie pot fi considerat provocatoare, potrivit Sky News. (VEZI ȘI: CONFLICT ÎNTRE FACEBOOK ȘI TIKTOK. AMERICANII VOR CA APLICAȚIA CHINEZĂ SĂ DISPARĂ DIN SUA. MESAJUL PREȘEDINTELUI TRUMP: „ÎŞI SPIONEAZĂ UTILIZATORII”)

După arestarea celor două tinere au mai urmat alte trei influencerițe, care au fost condamnate luni, 28 iulie. Acesta au fost acuzate că le-au ajutat pe Hossam și Al-Adham să-și gestioneze conturile de pe rețelele de socializare, potrivit procuraturii publice.

În urma acestor cazuri parlamentarii egipteni au cerut guvernului să suspende aplicația TikTok, spunând că ”promovează nuditatea și imoralitatea”.