Cine e adversara Simonei Halep în turul 3 de la Indian Wells. A fost prinsă dopată

Publicat: 10/03/2019 | 16:43

Simona Halep pare a avea o misiune uşoară în turul trei de la Indian Wells, acolo unde o va întâlni pe Kateryna Kozlova, o sportivă de 25 de ani din Ucraina, care a fosr prinsă dopată.

În urmă cu patru ani, Kozlovei a fost descoperită pozitiv la DMAA (Dimethylamylamine) şi a fost suspendată un an. Ulterior, după apel, suspendarea a fost redusă la 6 luni (15 februarie – 15 august 2015).

Chiar dacă are un singur trofeu în carieră (Dalian Open, în 2017, când a trecut în ultimul act de Vera Zvonareva), Kozlova se remarcă printr-o performanţă care va rămâne în istoria tenisului. În 2018, la Roland Garros, a devenit a doua sportivă din istorie care trece peste campioana în exerciţiu de la Roland Garros, în primul tur. Ostapenko a pierdut în prima rundă la Paris, anul trecut, după ce în 2017 câştiga titlul după o finală epică, împotriva Simonei Halep.

Simona Halep și Kateryna Kozlova se vor întâlni pentru prima oară în carieră. De altfel, românca de 27 de ani recunoștea după victoria cu Barbora Strycova faptul că nu știe prea multe despre jocul ucrainencei de 25 de ani.

„Nu am apucat deloc să verific cum joacă. Nu am jucat niciodată împotriva ei, aşa că trebuie să cercetez, ca să spun aşa, şi să fiu gata pentru meciul cu ea”, a declarat Halep, la finalul partidei cu Barbora Strycova.

 

Citește și...