Cine sunt cei trei presupuși ucigași ai pădurarului din Maramureș: ”Unul dintre suspecți este nepotul…”

Autor: M.B.
Publicat: 20/10/2019 | 18:15
Cine sunt cei trei presupuși ucigași ai pădurarului din Maramureș: ”Unul dintre suspecți este nepotul…”

Cei trei hoți de lemne din Maramureș suspectați de uciderea pădurarului Liviu Pop au fost audiați de anchetatori. Aceștia și-au spus varianta și nu au fost puși, deocamdată, sub acuzare.

Liviu Pop, pădurar în satul Borut, Maramureș, a fost găsit fără suflare miercuri, 16 octombrie, în pădure. Plecase de acasă cu maşina personală după ce a primit un telefon în care i se spunea că trei persoane au fost văzute la furat de lemne în pădurea dintre localităţile Rogoz şi Băiuţ.

Și-a sunat șeful, în timp ce se îndrepta către locul unde s-ar fi produs infracțiunea. S-a întâlnit cu cei trei care ar fi furat lemne și pe care, se pare, îi cunoștea. Ar fi strigat la ei.

Apoi, s-ar fi produs nenorocirea. „Suspecţii au declarat că Liviu i-a întrebat de ce au furat din nou şi că ar fi lovit căruţa cu arma lui de vânătoare ca să îi sperie. În acel moment, spun ei, s-a rupt arma şi, fiind îndreptată spre spatele lui, i s-a descărcat accidental în omoplatul drept. Întrebaţi de ce avea piciorul rupt, cei trei au spus că Liviu şi-a rupt piciorul după ce căruţa trasă de cai a trecut peste el. Ei au spus că din cauză că Liviu a dat cu arma de căruţă, caii s-au speriat şi au luat-o la vale, iar pădurarul a căzut sub căruţă”, a povestit un cunoscut al suspecţilor, pentru adevărul.ro.

„Rolul procurorului şi al poliţiştilor este să menţină infracţionalitatea la zero. Ei bine, în zona noastră, aceştia stimulează infracţionalitatea. De ce nu spune nimeni că unul dintre suspecţi este nepotul prim-procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Lăpuş (n.r. – Aurelia Muţ)? Mai mult, acesta a fost năşit la nuntă de către femeia (n.r. prim-procurorul) de care fug toţi, inclusiv poliţiştii”, a spus un localnic.

Localnicii spun că numele suspectului care ar fi fost năşit şi la nuntă de procuroarea din Târgu Lăpuş este Nelu Petrişor Giurgiu şi că bărbatul ar fi încuscrit şi cu o avocată din Baia Mare.

Al doilea supect este descris sub numele de Iacobanu, iar al treilea era un căruţaş din localitate. Toţi trei lucrau pentru firma de prelucrare a materialului lemnos administrată de familia Munteanu. Este vorba despre o afacere controversată, despre care presa locală scrie că se desfăşoară de ani de zile sub semnul ilegalităţii şi că beneficiază de protecţia politică.

Reacția Romsilva după înmormântare

În ziua în care Liviu Pop a fost condus pe ultimul drum, conducerea Romsilva a transmis un mesaj de condoleanţe.

„Astăzi, colegii, prietenii şi familia şi-au luat rămas bun de la cel pe care l-au pierdut prea devreme. Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva transmite un pios omagiu familiei îndurerate. Fie ca bunul Dumnezeu să-i dea odihnă veşnică printre aleşii Săi, iar familiei un sincer gând de mângâiere şi alinare, dar şi putere pentru a trece mai uşor peste această cumplită despărţire. Reamintim că Pop Liviu este al doilea angajat al Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva ucis în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu, respectiv paza pădurii, după ce în urmă cu o lună un alt pădurar, Răducu Gorcioaia, angajat al Ocolului Silvic Paşcani, din cadrul Direcţiei Silvice Iaşi, a fost ucis de trei persoane surprinse în timp ce tăiau ilegal arbori”, au arătat aceştia într-o postare pe Facebook.

Citește și...