CIO ia atitudine după anunțul japonezilor: „Nu se poate așa ceva! JO trebuie organizate în 2021!”

Autor:
Publicat: 13/04/2020 | 12:23
CIO ia atitudine după anunțul japonezilor: „Nu se poate așa ceva! JO trebuie organizate în 2021!”

Comitetul Internațional Olimpic a luat atitudine după ce japonezii au anunțat că iau în calcul și variant ca Jocurile Olimpice de la Tokyo să nu se dispute nici în 2021.

Thomas Bach, preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), a declarat că Jocurile Olimpice nu vor putea fi amânate după vara lui 2021.

„Partenerii noştri japonezi şi prim-ministrul mi-au spus clar că Japonia nu va putea gestiona o amânare pentru mai târziu de vara viitoare. Jocurile Olimpice nu se pot amâna pe termen nedefinit aşa cum s-ar putea face cu un turneu de tenis sau un meci de fotbal. Nu există alt plan de amânare şi sunt încrezător că toate părţile se vor reuni pentru a organiza cele mai minunate Jocuri. OMS susţine alegerea noastră pentru vara lui 2021″, a declarat Thomas Bach, preşedintele forului olimpic internaţional.

Reacția neamțului vine ca urmare a unei declaraţii făcute de un membru al Comitetului organizator nipon la sfârșitul săptămânii trecute, conform căreia viitorul pandemiei este încă o mare necunoscută, iar organizarea Jocurilor de vară din 2021 ar depinde de eradicarea epidemiei.

„Nu cred că poate cineva să spună clar dacă va fi posibil sau nu să controlăm pandemia până în iulie viitor…Cu siguranță, nu suntem în poziția de a da un răspuns clar. Am luat decizia de a amâna Jocurile cu un an. Asta înseamnă că tot ce putem face este să muncim din greu pentru ne pregăti pentru ele. Sperăm sincer ca până anul viitor omenirea să fi reușit să treacă peste criza coronavirusului”, a declarat Toshiro Muto în cadrul unei conferinţe de presă.

După cum bine știți, programate inițial pentru vara acestui între 24 iulie și 9 august, Jocurile Olimpice de la Tokyo au fost amânate din cauza temutului coronavirus pentru vara anului viitor, urmând a se desfășura între 23 iulie și 8 august 2021.