Bilanțul morților din incendiul infernal dintr-un mall din Rusia a crescut. 27 de persoane sunt în continuare dispărute

Publicat: 26/03/2018 | 08:19

S-au scurs momente de groază într-un centru comercial din orașul Kemerevo din Rusia, care a fost cuprins de un incendiu devastator. De la o oră la altul bilanțul a crescut extrem de mult și, potrivit celor mai noi informații, sunt cel puțin 53 de morți, 43 de răniți. Din nefericire, alți 27de oameni, dintre care mulți copii sunt în continuare dați dispăruți. Jurnaliștii de la Russia Today au titrat că flăcările au izbucnit într-un spațiu de joacă amenajat în interiorul mall-ului, unde copii erau nesupravegheați. Halucinant este faptul că centrul comercial nu era dotat cu alarme de incendiu și difuzoare, astfel încât angajații să poată alarma oamenii.

UPDATE 10:00 – Cel puţin 53 de persoane şi-au pierdut viaţa duminică într-un centru comercial din Kemerovo, un oraş industrial din Siberia de Vest, a declarat comisia de investigație a Rusiei.

Incendiul este unul dintre cele mai grave, din punct de vedere al numărului victimelor, produse în Rusia în ultima sută de ani. Martorii afirmă că nu a fost organizată evacuarea celor aflaţi în centrul comercial şi că unii dintre ei au încercat să se salveze sărind de la etaj.

Incendiul violent a pornit în cursul după-amiezii de ieri, 25 martie. Flăcările s-au răspândit rapid și au provocat o panică uriașă în mall-ul din Kemerevo. Potrivit anchetatorilor ruși, dintre cele 37 de persoane confirmate până acum decedate, 11 sunt copii.

Focul s-a extins rapid și nu a mai putut fi controlat. 12 ore au luptat pompierii, pentru a-l stinge.

„Oameni buni, ne vom sufoca! Asta e sigur!”, „E mult fum care vine de la primul etaj acum, este un coșmar ce se întâmplă” sunt doar două dintre mărturiile supraviețuitorilor.

Potrivit presei, în afara victimelor umane, mai sunt și cele 200 de animale dintr-o grădină zoologică aflată în centrul comercial și care, se pare, au pierit în foc.

Inițial, autoritățile au spus că sunt 4 victime, între care și copii. Apoi, bilanțul a crescut dramatic. Sunt 40 de copii doar printre cei dispăruți. Imagini și informații despre cei care au pierit sau sunt dispăruți în incendiu au început să apară pe Internet.

În Kemerevo a fost decretată starea de urgență, iar peste 260 de pompieri au fost trimiși să stingă incendiul.