Cluburile de noapte, închise în Italia! Ce alte măsuri s-au luat

Publicat: 19/08/2020 | 15:02
Cluburile de noapte, închise în Italia! Ce alte măsuri s-au luat

Guvernul italian a decis să închidă toate cluburile de noapte. Iată ce alte măsuri s-au luat după creșterea numărului de noi cazuri de Covid-19.

Autoritățile din „Peninsulă” au decis să suspende activitatea tuturor cluburilor de noapte, din cauza creșterii infecțiilor cu coronavirus nou-confirmate. 

De asemenea, între orele 18:00 și 6:00 este obligatorie purtarea măștilor în localuri deschise publicului și în locuri unde se pot crea adunări. Sindicatul italian al cluburilor și discotecilor anunță că va face apel la Tribunalul Administrativ Regional (TAR).

Italia vrea să redeschidă școlile

„Să dăm un semnal țării că trebuie să menținem atenția sporită”, a spus Roberto Speranza, ministrul italian al Sănătății, scrie Hotnews.

„Îmi propun să semnez ordonanța, deoarece reluarea cazurilor este semnificativă și din perspectiva infecțiilor în context european. Nu putem anula sacrificiile făcute în ultimele luni. Prioritatea noastră trebuie să fie redeschiderea școlilor în deplină siguranță în septembrie”, a mai precizat oficialul.

Francesco Boccia, ministrul afacerilor regionale, a declarat că Italia rămâne una dintre cele mai sigure state din lume: „Rămânem una dintre cele mai sigure țări din lume; această condiție nu este întâmplătoare, ci este rezultatul sacrificiilor pe care le-am făcut și care trebuie apărate. Acum este momentul să mergem înainte, limitând la maximum activitățile care presupun contacte fizice și adunări incontrolabile. Să folosim decretul de lege din august pentru a restabili activitățile care vor suferi pierderi”.

Foto: pixabay.com