Cluburile din Premier League insistă pentru reluarea cât mai repede a campionatului!

Autor:
Publicat: 29/03/2020 | 16:28
Cluburile din Premier League insistă pentru reluarea cât mai repede a campionatului!

Reprezentanții cluburilor din Premier League au comunicat șefilor fotbalului din Albion că doresc să încheie sezonul până la sfârșitul lunii iunie, pentru a nu se confrunta cu situații greu de gestionat mai ales că multor jucători le vor expira contractele la 30 iunie.

Jucători ca Willian, Pedro și Giroud care evoluează la Chelsea sau Vertonghen de la Tottenham sunt doar câteva exemple în acest sens.

Atitudinea luată e șefii cluburilor din Premier League a venit în contextul în care în presa britanică a apărut informația că având în veedere pandemia de coronavirus, campionatul s-ar putea relua abia în luna iulie, urmând a se juca la „foc automat” în doar patru săptămâni dar fără spectatori, pentru a putea duce la bun sfârșit acest sezon comptițional.

Ieri într-un interviu acordat italienilor de la „La Repubblica”, Aleksander Ceferin a declarat că UEFA, forul pe care îl conduce, are în vedere trei planuri pentru reluarea ompetițiilor, totul urmând a fi decis în funcție de cum vor decurge lucrurile în perioada imediat următoare.

„Nimeni nu ştie când se va încheia pandemia. Noi avem un plan A, B sau C: noi suntem în contact cu ligile, cluburile, avem un grup de lucru. Va trebui să aşteptăm ca toate celelalte sectoare. Avem în calcul reluarea competițiilor la jumătatea lunii mai, în iunie sau chiar la finele lui iunie. Dacă nu vom reuşi, sezonul este probabil pierdut. Există chiar o propunere care vizează încheierea acestui sezon la începutul sezonului viitor, care va începe un pic mai târziu. Dar neştiind când se va încheia pandemia, noi nu putem să avem un plan definitiv”, a declarat Aleksander Ceferin pentru sursa menționată mai sus.