COD ROȘU. 180 de pompieri, pregătiți să intervină în zonele vizate de avertizarea ANM

Publicat: 06/05/2019 | 19:01
COD ROȘU. 180 de pompieri, pregătiți să intervină în zonele vizate de avertizarea ANM

Peste 180 de pompieri sunt pregătiți să intervină în zonele vizate de avertizarea cod roșu de vijelii, anunță IGSU. În zonele vizate au fost transmise mesaje de avertizare către populație prin sistemul Ro Alert.

„În urmă cu puțin timp, ANM a emis o avertizare COD ROȘU în județele Ialomița și Călărași, care vizează fenomene meteorologice imediate – vânt cu peste 100-110 km/h, cu aspect tornadic, grindină de mari dimensiuni, averse torențiale ce vor cumula cantități de 30-35 l mp”, anunță IGSU.

În zonele de manifestare a fenomenelor au fost transmise mesaje de avertizare către populație prin sistemul Ro Alert. La nivelul celor două județe au fost activate grupele operative ale ISU și au fost dispuse măsuri de mobilizare imediată a forțelor și mijloacelor de intervenție.

”Echipajele de salvatori pot fi suplimentate imediat cu personal alertat din turele libere”

În cazul apariției situațiilor de urgență, peste 180 pompieri militari cu 100 de autospeciale și mijloace tehnice sunt pregătiți să acționeze în sprijinul populației.

„În funcție de evoluția situației din teren, echipajele de salvatori pot fi suplimentate imediat cu personal alertat din turele libere. În situația manifestării vântului puternic și căderilor de grindină, recomandăm populației să rămână în spații închise care le asigură protecția și să evite deplasarea în zone cu copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâți. De asemenea, pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic, parcarea autoturismelor se va realiza în zone ferite, la distanță față de copaci sau stâlpi de electricitate”, adaugăI IGSU.

Meteorologii au emis, luni seară, cod roșu de vijelii pentru județele Ialomița și Călărași. Sunt anunțate descărcări electrice, averse torențiale și grindină de mari dimensiuni.

Citește și...