Concluzia jurnaliştilor din Republica Moldova, după cele două dezbateri pentru prezindeţiale: Victor Ponta, un preşedinte mai bun!

Publicat: 13/11/2014 | 10:25
Concluzia jurnaliştilor din Republica Moldova, după cele două dezbateri pentru prezindeţiale: Victor Ponta, un preşedinte mai bun!

Mesajele transmise de cei doi candidaţi la alegerile prezidenţiale de duminică 16 noiembrie, în cadrul celor două dezbateri televizate, au traversat graniţa.

Aşa cum era de aşteptat, presa din Republica Moldova a pus accent pe declaraţiile lui Victor Ponta şi Klaus Iohannis referitoare la vecinii noştri de peste Prut şi a sancţionat gafa lui Iohannis, care a declarat că nu a fost niciodată la Cernăuţi şi Chişinău, deoarece aceste oraşe nu se află în România.

ponta

 
Despre Iohannis, Realitatea.md a titrat: „Klaus Iohannis, prins pe picior GREŞIT: Nu am fost niciodată la Chişinău sau Cernăuţi”, articolul menţionând ultima vizită a premierului Victor Ponta în Republica Moldova şi măsurile pozitive pe care guvernul său le-a adoptat pentru basarabeni. De asemenea, au fost preluate sondajele CSCI, care arată că prim-ministrul român a căştigat ambele confruntări cu candidatul ACL. Acelaşi site îl acuză pe Iohannis că are legături cu Renato Usatîi, prin intermediul lui Michael Schmidt, prietenul şi sponsorul său din campanie, şi afirmă despre Iohannis că ar „putea fi agentul unor interese străine şi nu al interesului naţional românesc”, ca urmare a acestei legături. Despre Renato Usatîi se afirmă că este omul Moscovei, acţionar la Gazprom. Această informaţie ar putea explica poziţia lui Iohannis faţă de independenţa energetică a României, subiect promovat de premierul Victor Ponta. În luna iunie a acestui an, Iohannis declara că trebuie să ne îmbunătăţim relaţia cu Rusia

Citeste si

NU STIE LIMBA ROMANA! Cele 10 greseli care i-ar putea fi FATALE lui Iohannis! S-a intamplat in timpul confruntarii cu Victor Ponta

Victor Ponta a fost castigatorul dezbaterii conform sondajului CSCI! Ce GAFA a facut Klaus Iohannis
 
De asemenea, presa basarabeană preia declaraţiile premierului Victor Ponta referitoare la sprijinul pe care îl va acorda Republicii Moldova în parcursul său european şi faptul că, în calitate de Preşedinte al României, prima sa vizită externă o va face la Chişinău.

Iohannis

Legătura dintre Klaus Iohannis şi Renato Usatîi

Candidatul Alianţei Creştin-Liberale la alegerile prezidenţiale din România, Klaus Iohannis, este finanţat de multimilionarul Michael Schimdt, care este cumnatul liderului Partidului „Patria”, Renato Usatîi. Despre aceasta a anunţat liderul organizaţiei din Moldova a Partidului Social Democrat din România, Victor Alexeev, potrivit căruia conexiunile lui Iohannis cu Usatîi creează suspiciuni că primarul de Sibiu ar putea fi agentul unor interese străine şi nu al interesului naţional românesc.

Potrivit lui Alexeev, Michael Schmidt, directorul filialei BMW România, este căsătorit cu sora lui Renato Usatîi, Veronica. Totodată, acesta este unul din cei mai buni prieteni şi principalul finanţator al candidatului ACL, Klaus Iohannis. „Acest milionar de origine germană nu este doar omul lui Klaus Iohannis, dar şi omul lui Renato Usatîi. Renato Usatîi este omul Moscovei, cunoaştem că este şi acţionar la Gazprom”, a spus liderul organizaţiei PSD în Republica Moldova, citat de IPN, potrivit realitatea.md.
 

 

Citește și...