Contabila-sefa de la “Victor Babes”, acuzata ca a furat 100.000 de euro, isi proteja banii intr-un cont din strainatate?

Publicat: 23/01/2013 | 22:22

Noi dezvaluiri ies la suprafata in cazul Anisoarei Bar, contabila sefa care a fost arestata preventiv pentru 29 de zile pentru ca ar fi delapidat spitalul prin fals in acte.

Toata viata Anisoara Barbulescu, femeia acuzata ca ar sta la baza unui prejudiciu de peste 100.000 de euro adus Spitalului de Boli Infectioase “Victor Babes”, la care a lucrat pana in august anul trecut, atunci cand o ancheta interna a dus la concedierea ei din functie, a tras pentru familie. Barbatul ei a fost plecat in Irak unde ar fi lucrat in constructii, iar ea a lucrat de la crapatul zilei si pana tarziu in noapte in fiecare zi. Cel putin asta spun vecinii.

Anisoara a locuit pana de curand in apartamentul de pe numele tatalui ei de pe Bulevardul Timisoara. Si asta pentru ca, la scurt timp dupa ce tatal ei a murit, in toamna anului trecut, femeia a hotarat sa-si vanda apartamentul. Data vanzarii locuintei coincide insa si cu perioada cand a fost data afara de la serviciu.
 

Vecinii sustin ca femeia si-a vandut apartamentul
Vecinii sustin ca femeia si-a vandut apartamentul

“A vandut acum in decembrie, tocmai a murit si taica-su, in toamna cred, mi-e mila de ea. Statea cu cele doua fetite, una este si maritata are si copil. Se auzea prin cartier ca ar fi avut probleme cu banca”, a povestit una din femeile care au cunoscut-o pe Anisoara.

Blocul in care a locuit Anisoara Barbulescu impreuna cu familia ei pana de curand
Blocul in care a locuit Anisoara Barbulescu impreuna cu familia ei pana de curand

Pe de alta parte, surse din randul fostilor colegi sustin ca n-a mai pastrat legatura cu nimeni si ca ar fi fost probabil plecata din tara. Mai mult, unii sunt de parere ca banii si i-a ascuns intr-un cont in strainatate.

Vecina ei, vanzatoare la un minimarket din cartier, sustine ca o cunostea pe Anisoara pentru ca sotii lor erau amici, amandoi au lucrat in Irak si au povestit mai multe despre serviciu.

Potrivit femeii, contabila acuzata de peste 400 de fapte de delapidare, fals in inscrisuri oficiale si uz de fals, este o doamna extrem de muncitoare, fara un stil de viata foarte extravagant, cu o masina si o familie normale.

Anisoara provine dintr-o familie cu noua frati, are doua fetite, dintre care una a fost maritata si are un copil, iar visul ei cel mai mare ar fi fost sa reuseasca sa stranga toata familia la un loc sub acelasi acoperis, sustine vecina de la bloc.

Blocul in care a locuit Anisoara Barbulescu impreuna cu familia ei pana de curand
Blocul in care a locuit Anisoara Barbulescu impreuna cu familia ei pana de curand

De altfel, cei mai multi au ramas surprinsi cand au aflat ca Anisoara ar fi de fapt o infractoare. Oamenii o cunosc ca fiind o femeie serioasa, muncitoare si extrem de dedicata fetitelor ei, ar fi in stare sa faca orice numai sa nu le paraseasca, spun oamenii.

Cu toate astea, vecinii nu o cunosc foarte bine pe cea acuzata de furt, femeia lucra foarte mult, fiind destul de rar prezenta prin cartier. Cert este ca de cand a vandut apartamentul, nici ea si nici familia ei nu au mai fost vazuti.

(Ionut Ungureanu)

 

Citește și...