Continuă teroarea în Sri Lanka! O furgonetă, aruncată în aer! Poliția a găsit 87 de detonatoare

Publicat: 22/04/2019 | 20:13
Continuă teroarea în Sri Lanka! O furgonetă, aruncată în aer! Poliția a găsit 87 de detonatoare

O furgonetă parcată în apropierea unei biserici din Sri Lanka unde zeci de oameni au fost ucişi duminică a explodat luni, a relatat un martor pentru Reuters. Deflagraţia s-a produs în momentul în care o echipă de genişti încercau să dezamorseze un dispozitiv exploziv.

Mai multe persoane au fost rănite. De asemenea, Poliţia din Sri Lanka a anunţat că a găsit 87 de detonatoare de bombe în autogara principală din capitala Colombo, informează Agerpres, citat de rtv.net.

„Furgoneta a explodat când echipa de deminare a STF (Forţa Specială de Reacţie Rapidă) şi forţele aeriene au încercat să dezamorseze bomba”, a declarat martorul citat de AFP.

De asemenea, forţele de ordine au anunţat, într-un comunicat de presă, că 87 de detonatoare au fost descoperite în autogara privată Bastian Mawatha din Pettah’, un cartier al capitalei situat la jumătatea distanţei între hotelurile şi biserica din Colombo lovite duminică de explozii.

”Poliţia a găsit 12 dintre detonatoare împrăştiate pe sol şi, ulterior, a cercetat o groapă de gunoi în care au mai fost găsite încă 75”, au precizat autorităţile.

Guvernul a anunţat luni decretarea stării de urgenţă de la mijlocul nopţii de luni (18:30 GMT) din motive de ‘securitate publică’. Starea de urgenţă are drept scop întărirea acţiunii forţelor de securitate, dotându-le cu puteri speciale. Starea de urgenţă ”a fost decisă în scopul de a autoriza poliţia şi cele trei forţe (ale armatei) să asigure securitatea publică”, a comunicat preşedinţia.

Citește și...