Cornel Șfaițer dă verdictul: „Acesta va fi adevăratul moment zero din fotbalul românesc!”

Autor:
Publicat: 28/03/2020 | 16:06
Cornel Șfaițer dă verdictul: „Acesta va fi adevăratul moment zero din fotbalul românesc!”

Cornel Șfaițer, președintele formației Sepsi OSK Sf. Gheorghe s-a arătat convins că pandemia de COVID-19 care a pus stăpânire pe întrega lume, va lăsa urme adânci și în sportul românesc.

Oficilaul formației din Sf. Gheorghe este de părere că abia acesta este adevăratul „moment zero” de care s-a tot vorbit în fotbalul românesc și crede că doar echipele care vor avea un management profesionist vor reuși să supraviețuiască și să aibă continuitate la niveul primului eșalon fotbalistic al țării.

„Sincer vă spun, cred că abia acesta va fi adevăratul moment zero în fotbalul românesc. S-a mai discutat și în trecut de așa-zisul moment zero, însă niciodată situația nu a fost atât de gravă. E drept, probleme financiare erau în campionatul românesc şi până în pandemie, însă acum aceste probleme se vor agrava. Fotbalul, sportul, în general, nu va muri, aata e clar, dar vor supraviețui doar cei puternici, cei bine așezați. Să nu vă surprindă dacă vor dispărea din peisaj cluburi de  Liga 1”, a declarat Cornel Șfaițer, președintele formației Sepsi OSK Sf. Gheorghe.

Oficilaul formației covăsnene a precizat că față de alte cluburi care le-au dat liber jucătorilor să părăsească localitate, la Sf. Gheorghe nu s-a întâmplat acest lucru, afirmând că toți fotbaliștii urmează un program individual de pregătire dat de antrenori.

„Jucătorii noștri lucrează de acasă. Trebuie să fie responsabili, că altfel se vor elimina dacă nu sunt conştiincioşi. Dacă nu ai formă sportivă la reluarea pregătirilor, dacă vii cu kilograme în plus, te scoţi singur din joc”, afirmă oficialul celor de la Sepsi.

Șfaițer susține că din punctual său de vedere este timp ca toate etapele programate până la finalul acestui play-off/play-out, astfel încât ediția 2019-2020 să aibă finalitate chiar dacă acest lucru va însemna ca acest sezon să să întindă până în iulie.

„Timp ar fi să terminăm toate competiţiile. Totul e să depășim cât mai repede această pandemie. Ne făceam speranţe că la jumătatea lui aprilie începem, dar nu e posibil, acum e clar. Să sperăm că se reia campionatul la 1 mai, tot ar fi ok ca program. Dar dacă nici atunci nu se poate, trebuie să îngheţăm sezonul acesta, că altfel nu mai ai cum să joci, că nu poţi să intri direct în competiţie. E nevoie de o periodă de pregătire, altfel pierdem jucătorii, vor fi accidentări în masă, indiferent dacă s-au antrenat ei acasă, altul e nivelul în timpul unui meci”, a conchis Cornel Șfaițer, președintele formației Sepsi OSK Sf. Gheorghe.