Cosmin Contra încântat de „tricolorii mici”!

Publicat: 11/11/2017 | 09:00
Cosmin Contra încântat de „tricolorii mici”!

Prestaţia „tricolorilor mici” a fost lăudată de Cosmin Contra. Selecţionerul primei reprezentative a României a fost în tribunele stadionului de la Ovidiu la remiza, 1-1, dintre selecţionata de tineret pregătită de Daniel Isăilă şi Portugalia, meci contând pentru preliminariile Campionatului European under 21 din Italia din 2019. 

Selecţionerul naţionalei de seniori a României, a spus că „tricolorii mici” au făcut un meci bun şi că în viitorul apropiat foarte mulţi dintre aceştia ar putea face pasul la prima reprezentativă.

„Mi-a plăcut meciul.  Primele 20 minute foarte bune. Am dominat, am avut acţiuni cu finalizare, după care a venit golul portughez. Dar a doua repriză echipa României a ştiu să strângă rândurile, a venit şi golul egalarii… Mă bucur că România a rămas în cărţile calificării. Atât în martie cât şi în iunie voi încerca să aduc cât mai mulţi jucători tineri să văd dacă sunt pregăţi să facă pasul la echipa naţională. După cum joacă la tineret mă fac să cred că mai toţi sunt capabili să facă pasul spre naţionala mare”, a declarat Cosmin Contra la Telekom Sport.

Pentru „tricolorii mici” urmează partida de pe 14 noiembrie din deplasare cu Ţara Galilor.

În aceste preliminarii, România este neînvinsă având trei victorii (2-0 cu Liechtenstein, 3-1 cu Bosnia şi Herţegovina, 2-0 cu Elveţia, toate în deplasare) şi două remize trasela inigo acasă, scor 1-1, cu Elveţia şi Portugalia.  

La turneul final al Campionatului European under 21 din Italia şi San Marino se califică direct câştigătoarele celor nouă grupe, în timp ce patru ocupante ale locurilor secunde cu cel mai bun punctaj vor disputa un play-off.

Echipele care se vor impune în meciurile de baraj merg, de asemenea, la Campionatul European.

                

Cristi P. 

Citește și...