Cosmin Contra, un selecţioner fericit!

Publicat: 09/10/2017 | 06:59
Cosmin Contra, un selecţioner fericit!

La finalul partidei pe care tricolorii au reuşit să o termine la egalitate în Danemarca, 1-1 (0-0), Cosmin Contra, selecţionerul României, s-a declarat mulţumit. Guriţă a declarat că aceasta este atitudinea pe care jucătorii trebuie să o aibă în continuare la naţională.

Cosmin Contra a spus că după ce tricolorii au rămas în 10 a decis să schimbe sistemul, iar mutarea s-a dovedit a fi una foarte inspirată, nou-intratul George Ţucudean fiind la originea golului egalizator marcat de Ciprian Deac în minutul 88.

„După acest meci am de tras doar concluzii bune. Am jucat împtoriva unei echipe foarte bune, care stă foarte bine din punct de vedere fizic, şi eu cred că am făcut-o bine.  Am răspuns foarte bine jocului pe care ei l-au etalat. Am controlat bine prima repriză, dovadă că nu au fost ocazii de gol. Nu le-am dat spaţii, am închis bine banda dreaptă după care a doua repriză le-am cerut jucătorilor să stăm puţin mai sus. Sunt mulţumit pentru atitudine, pentru sacrificiu, pentru efort. În 10 jucători am alergat mult şi Am crezut în egalare. După ce am rămas în 10, am schimbat sistemul şi ne-a ieşit. Nu aveam nimic de pierdut şi ştiam că George Ţucudean se poate bate cu fundaşii lor centrali. Este masiv, are calităţi. Golul de altfel aşa a şi venit, a plecat de la Ţucudean. Mă bucur mult pentru băieţi. De acum acesta trebuie să fie spiritutul şi să nu ne dăm bătuţi niciodată”, a declarat Cosmin Contra la TVR.

Cu Guriţă selecţioner, România este neînvinsă. Contra a debutat cu o victorie cu 3-1 cu Kazahstan pe banca naţionalei, iar în Danemarca a reuşit un 1-1.

Din păcate parcursul dezastruos pe care naţionala l-a avut cu Christoph Daum pe bancă, tricolorii reuşind să obţină cu neamţul la timonă în opt meciuri doar 9 puncte, a făcut ca România să rateze prezenţa la Mondialul din Rusia de anul viitor, cele patru puncte realizate de Contra în două meciuri fiind mai mult pentru statistică.

România a închieta grupa E preliminară, câştigată de Polonia, pe locul 4 cu 13 puncte.

Autor: Cristi P.                           

Citește și...