Craciunul este pentru el o sarbatoare magica! Am aflat ce face astazi Radu Sirbu, fostul component al trupei O-zone

Publicat: 24/12/2013 | 20:16

De cand a devenit tata, viata lui Radu Sirbu s-a schimbat radical. Cantaretul prefera acum sa faca sarbatorile acasa, alaturi de cele doua fetite ale sale si frumoasa lui sotie. Acesta ne-a dezvaluit si cum arata Craciunul in familia sa.

Desi este originar de la Chisinau si ne-am fi asteptat sa aiba alte traditii de Craciun, Radu marturiseste ca diferenta intre sarbatoarea de aici si cea de peste Prut nu este una prea mare.

Pentru Radu, Craciunul este cea mai frumoasa sarbatoare din an
Pentru Radu, Craciunul este cea mai frumoasa sarbatoare din an

In Republica Moldova obiceiurile sunt foarte asemanatoare cu obiceiurile din Romania, din zona Moldovei. Obiceiurile sunt respectate cu strictete mai ales in zonele rurale. Imi amintesc din copilarie cand am fost de sarbatori la rude si au intrat in curte colindatori imbracati in straie populare si costumati in diverse personaje mitice, flacai calare pe cai foarte inalti cu bicuiri care pocneau si rasunau pe tot satul, un adevarat spectacol, a marturisit artistul.

Radu isi va petrece Sarbatorile alaturi de fetele sale, dupa care este topit
Radu isi va petrece Sarbatorile alaturi de fetele sale, dupa care este topit

Acum insa, flacaii cu straie populare sunt doar amintire, iar locul lor a fost luat de noi obiceiuri, ca pentru vremurile de acum. Radu a dezvaluit pentru CANCAN.ro ca in fiecare an obisnuieste sa mearga la rude in Ajun, alaturi de sotia lui si de cele mici.

Obisnuiesc sa sarbatoresc Craciunul in familie, este deja o traditie pentru noi! In ajunul Craciunului insa, o sa mergem sa-i vizitam si colindam pe nasii fetitelor noastre si pe parintii nostri, pe bunici. Atat in copilarie, cat si acum, aceasta perioada imi umple sufletul de bucurie si am mereu un sentiment magic de nedescris in luna Decembrie o luna plina de sarbatori, Anul Nou, Craciunul, ziua mea de nastere. Toate acestea fac ca aceasta perioada sa fie una speciala si una din cele mai frumoase din an, a spus acesta.

Aiana Dinu

Citește și...