Crimă la Vaslui! Războiul fraților ”Dinamită”, cu săbii și cuțite VIDEO

Publicat: 31/08/2020 | 09:23
Crimă la Vaslui! Războiul fraților ”Dinamită”, cu săbii și cuțite VIDEO

Frații ”Dinamită” fac legea, de mulți ani, în satul Horga, dar peste ei au venit alți interlopi, pentru o răzbunare. A ieșit măcel, cu tot felul de arme albe. O persoană chiar și-a pierdut viața.

CITEȘTE ȘI: POLIȚISTUL MARIAN GODINĂ JUDECĂ ASPRU ACȚIUNILE SUPERIORILOR SĂI: „DESPRE CE SIGURANȚĂ VORBIȚI, CÂND VĂ ÎNTÂLNIȚI CU INTERLOPII?”

Atacatorii, printre care Vali E. din comuna Suletea, sat Fedesti, Marcel B., din comuna Zorleni, și Claudiu Ivanciu, din comuna Banca, au mers, alături de câțiva tovarăși de arme, în satul Horga, unde au provocat uriașul scandal. Țintele acestora erau familiile Maftei, cei 9 băieți ai acesteia fiind cunoscuți drept „Frații Dinamită”, și Ancuței, familie prietenă la cataramă cu prima.

În acea noapte, de vineri spre sâmbătă, a ieșit o bătaie cu topoare, săbii și bolovani aruncati pe case. Un tânăr din comuna Banca a fost omorât cu o lovitură în cap, în acea noapte de groază și pentru săteni. Claudiu Ivanciu, cel decedat, făcea parte din gruparea venit la Horga, cu gândul să se răzbune pe frații Maftei, scrie vremeanoua.ro. Parchetul de pe lângă Tribunalul Vaslui a audiat zeci de persoane, iar patru indivizi au fost reținuți. Luni vor merge în fața instanței cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Crimă la Vaslui, cu săbii și cuțite, în războiul fraților ”Dinamită”

Cei care i-au atacat au oprit mașinile pe linia ferată și au început să arunce peste casele rivalilor cu pietrele dintre linii. Au năvălit apoi cu săbii, bâte și cutite în curtile a două case, ale familiilor Ancuței și Maftei. Care au răspuns cu aceleași arme. Claudiu Ivanciu a fost lovit cu un corp contondent în cap și în spate si a căzut. Avea să moară după ce a mai mers câțiva metri. Medicii de pe ambulanța sosită acolo nu au mai avut ce să-i facă. Parchetul face acum cercetări. „Au fost mai multe apeluri la 112 vineri seară, referitor la acest caz, ultimul fiind la orele 23.41. Am fost sesizați că undeva pe un drum la ieșirea din satul Horga este un bărbat căzut, posibil decedat. A fost dirijată la fața locului o Ambulanță care a constatat decesul bărbatului. Victima este un bărbat de 30 de ani, din județul Botoșani, care locuia fără forme legale într-o localitate din județul Vaslui. Întrucât există suspiciunea săvârșirii infracțiunii de omor, a fost sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Vaslui, care a preluat acest caz”, a precizat Bogdan Gheorghitã, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

NU RATA: FLORIN SALAM RUPE TĂCEREA: A CÂNTAT DE FRICĂ PENTRU INTERLOPI! DECLARAȚIILE MANELISTULUI ÎN FAȚA ANCHETATORILOR

„Au fost zeci de persoane de audiat, cazul este unul complicat, pentru că unii declară ceva, alții altceva și totul trebuie probat. Audierile se apropie de final și se preconizează că vor fi reținute patru persoane, făptuitori, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire de grup infracțional, încăierare, tentativă la infracțiunea de omor. Persoanele reținute vor fi duse mâine în fața instanței, la Tribunalul Vaslui, cu propunerea emiterii de mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile”, a precizat prim procurorul Sorin Armeanu.