Acasă » Trending » Cristi Puiu, executat de propagandă. Regizorul a ajuns dușmanul sectei „Martorii Pandemiei” și îndeamnă autoritățile să nu trateze cetățenii ca pe niște „vite”

Cristi Puiu, executat de propagandă. Regizorul a ajuns dușmanul sectei „Martorii Pandemiei” și îndeamnă autoritățile să nu trateze cetățenii ca pe niște „vite”

De: Ramona Danciulescu 13/08/2020 | 17:16
Cristi Puiu, executat de propagandă. Regizorul a ajuns dușmanul sectei „Martorii Pandemiei” și îndeamnă autoritățile să nu trateze cetățenii ca pe niște „vite”

Regizorul Cristi Puiu a stârnit un scandal extrem de controversat după ce, în cadrul festivalului TIFF, a avut un discurs în care a vorbit despre faptul că este absolut inuman să porți mască de protecție, în timp ce vizionezi un film. De asemenea, Cristi Puiu le-a transmis un mesaj și autorităților, pe care le-a îndemnat să nu trateze cetățenii ca pe niște „vite”, din cauza pandemiei de COVID-19. 

După discursul pe care l-a susținut la TIFF, cunoscutul regizor Cristi Puiu a fost invitatul lui Victor Ciutacu, la România TV, acolo unde a explicat, pas cu pas, fiecare lucru și subiect abordat în cadrul intervenției sale care a stârnit atâtea controverse.

Cristi Puiu a menționat faptul că nu i se pare normal ca oamenii să fie nevoiți să poarte mască de protecție atunci când vizionează un film și că el, personal, este de acord să poarte această mască pentru a se proteja, însă nu și să o includă în propria viață.

„Nu cred ca este posibil un act medical de frica. Nu cred ca ajuta politicienii sau jurnalistii care pedaleaza pe frica. Actul medical tine de incredere. Pacientul are incredere in medic, medicul in industria farmaceutica, si asa medicamentul ajunge la pacient. Asta am reprosat eu.

Am spus lucrurile acelea la Cluj. Povestea este ceva mai lunga, pe mine si pe sotia si o parte dintre prieteni ne-au tinut vreo 40 de minute la intrare. Am cerut doar permisiunea sa vorbesc fara masca, odata inauntru. Nu am integrat ideea de masca in viata mea, nu imi asortez masca la vestimentatie. Daca masca ma poate proteja pe mine si pe cei din jur, o port, dar nu inteleg sa integrez masca.

Nu am fost lasat sa vorbesc fara masca, asa ca am zis ca plec, il las sa mearga. In Franta s-a prezentat filmul fara masca, fara distantare. Nu am fost, am vrut sa il prezint la Cluj, acasa.

Nu s-a putut, apoi am inceput sa primesc mesaje, ce-ai facut, ce s-a intamplat? Am aflat cand am ajuns la Bucuresti si am simtit chiar o mila fata de spectacolul lamentabil facut de o parte a presei, mai ales de domnul CTP. Nu vad de ce trebuia sa ma insulte, cred ca un om care a ajuns in acest punct nu este tocmai bine cu el insusi.

Am fost surprins, numai ca sunt cumva vaccinat. S-a intamplat sa ajungem la Cannes in 2016 si sa ma intrebe ce am spus, ca a luat foc Facebook-ul. Ca am zis ceva despre femei. A aparut povestea aia ca sunt misogin. Sunt  casatorit, am trei fete, de unde povestea cu misoginia nu am inteles. Aia a fost o lovitura cu adevarat violenta. Am venit acasa, am dat interviuri, am explicat ce am spus.

Ulterior a fost referendumul si iar am fost atacat, desi prin scrisoarea mea nu am facut decat sa indemn oamenii sa mearga la vot si sa voteze cum le dicteaza constiinta.

Sunt unii care imi poarta sambetele si care tot publica pe Twitter, in engleza, ca toata lumea sa vada cine este acest Cristi Puiu” a spus Cristi Puiu, la România TV.

„Autoritățile ne tratează ca pe niște vite. M-am inclus în cireadă”

Extrem de vehement, regizorul Cristi Puiu a menționat faptul că autoritățile tratează cetățenii ca pe niște „vite” și susține că, prin această afirmație, nu a jignit pe nimeni. Mai mult, acesta punctează faptul că s-a inclus și el în această „cireadă”.

„In momentul in care am zis ca autoritatile ne trateaza ca pe niste vite nu am jignit pe nimeni, m-am inclus in cireada. Cred ca atunci cand esti la putere trebuie sa tratezi cu respect cetatenii. Doar in armata am auzit tonul asta, „stai la locul tau, ordinele se executa, nu se discuta”.

La Revolutie eram in armata, dar la munci, nu am luptat. Tonul din ultimele luni mi-a adus aminte de tonul veteranului din armata.

Deja ne era greu, dar daca noua ne e greu, cum le e celor care si-au pierdut locul de munca, afacerea? Si pe fondul asta a aparut tonul autoritatilor si eu ma intreb: nu suntem toti de aceeasi parte in lupta cu virusul, nu trebuie solidaritate? Se pare ca nu, nu mai e nevoie de solidaritate.

M-am gandit ce anume a lezat timpanele oamenilor. Poate ca trebuie sa subliniez, eu sunt de partea lor, a noastra, nu stiu cum sa spun. Daca exista aceasta contaminare posibila, sunt de partea medicilor care se lupta cu acest virus. Am constatat ca dictatura se instaleaza difuz, pe fondul unor concesii care se fac de dragul propriului confort. Romania in secolul 20 a stat sub cate dictaturi? E chiar asa o noutate ce spun eu? Daca eu gresesc, de ce nu pun oamenii argumentele pe masa.

Eu am fost foarte des acuzat ca fac filme pe care oamenii nu le inteleg, desi eu fac parte din categoria celor care pariaza pe inteligenta spectatorului. Guvernantii de ce nu pariaza pe inteligenta cetateanului? De ce nu suntem informati? Se pompeaza cifre suficient de grave astfel incat cetateanul sa se teama. De ce sa se teama? Se moare numai de COVID? Asta ar fi vestea buna, inseamna ca am scapat de celelelte boli.

De ce nu sunt invitati la dialog si doctorii care au alte opinii? De ce nu ne asezam toti la masa si nu sunt puse toate cifrele pe masa?

Domnul Tataru, domnul Arafat, domul Orban, domnul Iohannis ce spun despre faptul ca Spitalul Colentina a fost inchis ca sa serveasca drept suport COVID?

Daca esti artist, trebuie sa fii echidistant si sa spui cand regele e gol. Eu nu am fost in Piata Victoriei, nu am crezut in povestile alea. Acum se zice ca sunt pro PSD sau pro Dragnea, nu sunt. Nici pro PNL sau pro USR, nu sunt nimic. Am fost mereu pus in situatia sa votez cu raul cel mai mi9c, cam acolo sunt eu. Dar intrebarea este legitima, de ce tac artistii?”, a declarat regizorul Cristi Puiu, în exclusivitate la România TV.

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Turist italian, rămas fără cuvinte după ce a văzut ce mașini au oprit la un semafor, în BUCUREȘTI: „Este absurd!”
Turist italian, rămas fără cuvinte după ce a văzut ce mașini au oprit la un...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără decât fostul luptător și interlop
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
DE NERECUNOSCUT! Cum arată la 76 de ani Valentin Ceaușescu, ultimul fiu în viață al lui Nicolae Ceaușescsu
DE NERECUNOSCUT! Cum arată la 76 de ani Valentin Ceaușescu, ultimul fiu în viață al...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Ce să pui la rădăcina ardeilor ca să crească mari, dulci și cărnoși. Secretul unei recolte bogate
Ce să pui la rădăcina ardeilor ca să crească mari, dulci și cărnoși. Secretul unei...
El i-a luat locul în clan lui Costel Condureanu! „Stăpânul Moldovei” va di înmormantat regește
El i-a luat locul în clan lui Costel Condureanu! „Stăpânul Moldovei” va di înmormantat regește
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr record de soldați condamnați pentru crimă
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub podeaua din bucătărie o comoară
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Vero Căliman a plecat din București! Ce a făcut fosta Fetiță Zurli la câteva luni după ce a părăsit Gașca Zurli
Vero Căliman a plecat din București! Ce a făcut fosta Fetiță Zurli la câteva luni...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi? „Sunt curios care este comportamentul tău când ești cu o persoană la care nu ții atât de mult.”
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Tatăl lui Sebi, unul dintre tinerii uciși de Vlad Pascu, a ajuns la spital în timpul protestului din Piața Victoriei
Tatăl lui Sebi, unul dintre tinerii uciși de Vlad Pascu, a ajuns la spital în...
Reacţia unui clujean după ce s-a trezit cu maşina lovită de o trotinetă electrică aruncată la întâmplare.
Reacţia unui clujean după ce s-a trezit cu maşina lovită de o trotinetă electrică aruncată...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli pârjoliti, două…
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Cum continuă YouTube lupta cu adblokerele?
Cum continuă YouTube lupta cu adblokerele?
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Abia acum s-a aflat! Cum a ajuns Cătălin Moroșanu să-i fie naș lui Jador: „Îi cunosc aproape toate iubitele, dar cu ea...”
Abia acum s-a aflat! Cum a ajuns Cătălin Moroșanu să-i fie naș lui Jador: „Îi...
Fructul care te scapă de stres dacă îl miroși. Are proprietăți uimitoare și e o bombă de vitamine
Fructul care te scapă de stres dacă îl miroși. Are proprietăți uimitoare și e o...
Creatura care poate zbura 10 luni fără să se oprească. Este deseori confundată cu o pasăre care trăiește și în România
Creatura care poate zbura 10 luni fără să se oprească. Este deseori confundată cu o...
Obligatoriu pentru toți șoferii din România. A intrat în vigoare astăzi, 18 Aprilie
Obligatoriu pentru toți șoferii din România. A intrat în vigoare astăzi, 18 Aprilie
Câştigător Survivor România 2024. Jador a scăpat porumbelul, surpriză uriaşă!
Câştigător Survivor România 2024. Jador a scăpat porumbelul, surpriză uriaşă!
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Avarie în Bucureşti: Aproximativ 100 de blocuri nu au apă caldă până duminică
Avarie în Bucureşti: Aproximativ 100 de blocuri nu au apă caldă până duminică
S-a dat lege pentru toți proprietarii de TEREN din România. Regula imposibil de ocolit
S-a dat lege pentru toți proprietarii de TEREN din România. Regula imposibil de ocolit
Un oraș vrea ca ziua să se mărească. Se cer 26 de ore, în loc de 24, care e scopul
Un oraș vrea ca ziua să se mărească. Se cer 26 de ore, în loc...
BANCUL ZILEI | Leul și furnica grăbită
BANCUL ZILEI | Leul și furnica grăbită
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a ţinut-o ascunsă
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al...
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de la Taverna Racilor într-o singură zi
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de...
"A tăiat acea bucată de intestin, de 12 centimetri, unde se afla tumora". Dan Ciotoi,...
Gabriela Cristea, acuzată că păcălește oamenii care comandă celebrii cozonaci: „Sesizați ANPC”
Gabriela Cristea, acuzată că păcălește oamenii care comandă celebrii cozonaci: „Sesizați ANPC”
Orașul din România în care s-a lansat la apă o navă de pasageri. Va face curse de miercuri până duminică
Orașul din România în care s-a lansat la apă o navă de pasageri. Va face...
Taurii și Racii chiar au dat lovitura! Minerva a dezvăluit ce zodii vor străluci în luna mai 2024
Taurii și Racii chiar au dat lovitura! Minerva a dezvăluit ce zodii vor străluci în...