Criza coronavirusului. Alți 365 de români au fost repatriați din Italia

Publicat: 28/03/2020 | 11:00
Criza coronavirusului. Alți 365 de români au fost repatriați din Italia

Cei 365 de români munceau în Italia, ca sezonieri, însă – din cauza pandemiei de coronavirus – nu mai puteau să locuiască în Peninsulă, situația de acolo fiind dramatică din cauza COVID-19.

Două curse charter i-au adus pe români din Veneția, iar informația a fost transmisă printr-un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe. MAE  a mai atras atenția ca românii să evite orice călătorie în altă țară în contextul crizei medicale provocate de noul coronavirus.

Astfel de călătorii pot antrena riscuri majore, periclitând siguranța cetățenilor și posibilitatea acestora de revenire în țară, au avertizat reprezentanții MAE într-un comunicat.

De asemenea, facem apel la cetățenii români cu domiciliul sau reședința în străinătate de a respecta cu strictețe recomandările autorităților din aceste state și subliniem că deplasările către România nu sunt recomandate. Astfel de deplasări sunt tot mai mult afectate de restricțiile impuse de statele de tranzit, care determină ca posibilitățile de asistență din partea autorităților române să se reducă în mod considerabil, și pot constitui un factor suplimentar de propagare a infecției cu Covid-19, punând astfel în pericol siguranța celor de acasă, s-a mai specificat în comunicatul respectiv.

(CITEȘTE ȘI: MIRCEA BADEA, DISCUȚIE CU O DOCTORIȚĂ DIN SUCEAVA, INFECTATĂ CU CORONAVIRUS. ESTE BULVERSANT CE I-A DEZVĂLUIT CADRUL MEDICAL. “HARNEALA ASTA NU MAI ESTE DE ACTUALITATE!”)

Citește și...